Denník N

Bol som nespravodlivý k Robertovi Ficovi

Zatajovanie informácií o zdravotnom stave politikov nikomu nepomôže.

V utorok som napísal článok o tom, ako Robert Fico prejavuje svoje pohŕdanie zákonmi a celou krajinou tým, že sa vyhýba súdom. V minulosti už poskytol dostatok dôkazov o tom, že na tomto tvrdení netreba nič meniť ani dnes. No keďže štvrtková srdcová nevoľnosť a jej prvé prejavy sú pravdepodobne dôvodom, prečo dva dni pred ňou na poslednú chvíľu odvolal svoju účasť na súde, na ktorom mal svedčiť ako svedok, mal by som sa mu za posledný prípad ospravedlniť. Takže, pán premiér, ak je to tak, prepáčte, bol som k vám nespravodlivý.

Nedorozumenie potom nevzniklo preto, že by sme sa nesnažili zistiť pravý stav vecí. Naopak, aj napriek snahe sme nedostali z úradu vlády odpovede na naše otázky o dôvodoch premiérovej absencie a o jeho zdravotných problémoch. To, samozrejme, nie je ospravedlnenie pre moje unáhlené odsúdenie tejto konkrétnej neúčasti na pojednávaní, ale poukázanie na to, aké dôležité je pravdivo a čo najskôr informovať o zdravotnom stave predsedu vlády.

Politici a obzvlášť tí, čo riadia krajinu, sa vstupom do verejného života vzdali mnohých vecí. Jednou z nich je aj inak automatické právo na ochranu súkromia pri témach, o ktorých zvyčajne vedia len naši lekári. Zatajovanie takýchto informácií nikomu nepomôže. Je pritom jedno, či má pôvod v snahe chrániť si súkromie alebo v nechuti odpovedať konkrétnemu médiu.

Akýkoľvek je dôvod neúčasti Roberta Fica na utorkovom pojednávaní a akýkoľvek dôvod mal jeho aparát na to, aby ho tajil, predsedovi vlády želám čo najskoršie uzdravenie.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie