Denník N

Primár Hricák: Premiér zostáva na pozorovaní (+ video)

Robert Fico zostáva v nemocnici aj na víkend, Bugárovi neodpísal na správu.

Premiér Robert Fico zostáva v nemocnici, povedal primár oddelenia akútnej kardiológie – koronárnej starostlivosti Vasiľ Hricák. „Zostáva tu na pozorovaní,“ povedal lekár s tým, že to je štandardný postup.

Video: Premiér zostáva v nemocnici
autorka: Martina Pažitková

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb bližšie informácie na žiadosť rodiny neposkytuje. „Podozrenie je nejaké, samozrejme, keď je pacient na pozorovaní,“ povedal.

Ficovi koronárografia diagnostikovala upchatú cievu. „Zajtra to upresníme alebo pozajtra to upresníme, dnes ešte je na pozorovaní a pozorovanie sa raz skončí,“ povedal Hricák.

Premiéra prijali do nemocnice vo štvrtok ráno. Prišiel s manželkou, sťažoval sa na bolesti v hrudi a neposlúchalo ho srdce.

V pondelok o 13:00 sa začína schôdza Národnej rady, kde by mali poslanci schvaľovať programové vyhlásenie vlády. To by mal predložiť samotný premiér s úvodným vystúpením. Môže ho však nahradiť aj podpredseda vlády.

„Je to predčasná otázka, spýtajte sa nás v pondelok,“ povedala premiérova hovorkyňa Beatrice Szaboóvá na otázku, či premiér bude v pondelok v Národnej rade. Jeho piatkový pracovný program vzhľadom na to, že zostáva v nemocnici, zrušili.

Premiérovi písal sms správu predseda strany Most-Híd a jeho koaličný partner Béla Bugár. „Neodpísal mi, predpokladám, že nemá pri sebe telefón,“ povedal Bugár, ktorý tiež nemá bližšie informácie o premiérovom zdravotnom stave. Predpokladá však, že premiér sa aspoň na časti schôdzi objaví. „Bol by to zlý signál, keby tam vôbec nebol.“

Hovorca prezidenta Andreja Kisku Roman Krpelan povedal, že „prezident komunikuje s premiérom a zaželal mu skoré uzdravenie“.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie