Denník N

Saganovi sa darilo aj na pretekoch horských bicyklov, vyradil ho pád

Peter Sagan počas tréningu na horskom bicykli v Rakúsku.
Peter Sagan počas tréningu na horskom bicykli v Rakúsku.

Po piatom kole bol na piatom mieste, v ďalšom spadol, poškodil si bicykel a poranil tvár. Na pretekoch v horskej cyklistike štartoval po prvýkrát v profesionálnej kariére.

Peter Sagan pretekal na horskom bicykli na rakúskom Grazer Bike-Opening v Statteggu, no cieľom neprešiel. V šiestom kole ho vyradil nepríjemný pád, po ktorom si poškodil bicykel a poranil tvár.

Úvod vyzeral pre Slováka veľmi nádejne a po prvom kole mal najlepší čas. V ďalších štyroch sa držal na piatom mieste. V šiestom kole však Sagan spadol a preteky nedokončil. Víťazom sa stal Bart De Vocht z Belgicka.

Pretekári absolvovali dokopy osem 3,5 km dlhých kôl, pričom počas každého kola prekonávali prevýšenie 220 m.

Diváci vyprevadili Sagana potleskom:

Na horskom bicykli sa predstaví aj v Česku

Slovenský cyklista sa rozhodol, že na dvoje preteky vymení cestný bicykel za horský. Po úspechoch na jarných klasikách a pred Tour of California sa chystá 30. apríla na podujatie v českých Tepliciach Czech Strabag MTB Cup.

„Mnoho ľudí je zvedavých na to, čo môžu v horskej cyklistike odo mňa očakávať, ale najviac zvedavý som ja. Pýtam sa sám seba, čo dokážem. Odpoveďou je – musím to skúsiť,“ povedal Sagan pred pretekmi.

Pre Sagana zábava, pre sponzorov reklama

„Peter ukázal, že na ceste je hviezdou, a púta na seba veľa pozornosti. Chceme túto príležitosť využiť a osloviť aj fanúšikov horskej cyklistiky,“ povedal generálny manažér Tinkoffu Stefano Feltrin.

„Je to skvelá príležitosť pre Tinkoff, aby sme mali svoj dres a ukázali sa aj v inej disciplíne ako v cestnej cyklistike. Veľmi sa tešíme z Petra, že preteky berie vážne a ukáže to najlepšie, čo vie, hoci tieto preteky sú len súčasťou jeho prípravy na dôležité ciele tejto sezóny,“ dodal Feltrin.

Sagan dosiahol veľa úspechov ako junior práve na horskom bicykli. V roku 2008 vyhral titul svetového šampióna v talianskom Val di Sole. V tom istom roku skončil druhý na juniorských cyklokrosových majstrovstvách sveta v Trevise a rovnako sa umiestnil v juniorskej verzii Paríž – Roubaix.

Sagan sa zabával počas rozcvičky pred pretekmi:

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie