Denník N

Svedka v korupčnej kauze odviezla záchranka, tvrdí, že ho napadol obvinený starosta Marianky

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Marianka sa stala známa kauzou vynútených darov pre obec, ktoré si podľa obyvateľov vynucoval dnes už bývalý starosta za kolaudácie stavieb. Muž, ktorého vypočúvali v tejto kauze má zlomenú nohu, polícia prípad vyšetruje.

Bývalého starostu Marianky Radovana Juriku znovu vyšetruje polícia. Jeden z obyvateľov Marianky, ktorého vypočula polícia, v Jurikovej korupčnej kauze tvrdí, že ho Jurika v utorok napadol. Na mieste bola aj sanitka s políciou. Exstarosta mal Mariánovi Š. zlomiť nohu. Vyplýva to aj zo zdravotnej správy.

Marián Š. tvrdí, že agresívny Jurika sa objavil pred jeho domom pár minút potom, ako upozornil jeho syna, aby sa nebicykloval na jeho pozemku pri jeho novom aute, do ktorého skoro narazil, a požiadal ho tiež, aby odpratal výkaly po ich psovi.

Chvíľu po tom, čo chlapec odišiel, sa podľa Mariána Š. vrátil Jurika a napadol ho. „Vrazil ma do brány, strhol ma na zem a zlomil mi nohu.“ Hovorí, že bol v šoku. Incident videla aj priateľka Mariána Š. Ten sa chvíľu bál, že Jurika napadne aj ju, a snažil sa tomu zabrániť a zachytiť jeho nohu.

Bývalý starosta Marianky Jurika. foto N – Tomáš Benedikovič
Bývalý starosta Marianky Jurika. Foto N – Tomáš Benedikovič

„Môj klient nevie, o čom hovoríte, nikoho nenapadol a nič také sa nestalo,“ odpovedal Jurikov obhajca Martin Ribár.

Prípad vyšetruje polícia. „Prijali sme oznámenie o podozrení z prečinu ublíženia na zdraví, vec je v súčasnosti v štádiu preverovania,“ napísala krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Marián Š. mal s Jurikom dlhodobý spor pre kolaudáciu svojho domu. Vystupoval proti jeho praktikám aj v reportáži v RTVS a svedčí tiež v jeho korupčnej kauze. Bývalý starosta je obvinený, že od občanov vyžadoval úplatky v podobe darov do obecnej kasy za to, že im vydá stavebné povolenie alebo kolaudačné rozhodnutie.

Po tom, čo vlani v novembri Juriku zatkla polícia, sa vzdal funkcie, aby nešiel do väzby. Tá mu ako starostovi hrozila z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestného činu. V Marianke prebehli nedávno nové voľby, starostom sa stal developer Peter Hasoň.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie