Denník N

Oslobodiť sa od osloboditeľov

Ruskí motorkári s pomocou svojich veľvyslanectiev v európskych krajinách značkujú bývalé okupované územia.

Noční vlci, ruský motorkársky gang radikálnych nacionalistov, prišli na Slovensko osláviť porážku fašizmu. Mnohí z Nočných vlkov sa chvália svojimi aktivitami v bojoch na strane separatistov v Luhansku. Po osobnej účasti na agresii voči cudziemu štátu sa z nich na pár dní stali poslovia mieru.

Na Slavíne ich privítal veľvyslanec Ruskej federácie Alexej Fedotov. Ruské veľvyslanectvo na svojej stránke uviedlo, že nadviazalo spoluprácu so slovenskou pobočkou „Noční vlci – Poprad“ v oblasti starostlivosti o pamätné miesta a vojnové hroby sovietskych vojakov na našom území, ku ktorej sa pripoja aj ruskí motorkári. Pomníky obetiam druhej svetovej vojny budú v správnych rukách, spolu bojujeme proti fašizmu a za mier. Rusko predsa v posledných rokoch prinieslo mier Južnému Osetsku, Ingušsku, Náhornému Karabachu, Gruzínsku, Tadžikistanu, Čečensku, alebo Ukrajine.

Slovo fašizmus je v súčasnom Rusku veľmi populárne a slúži ako nálepka na, prakticky, všetko, čo sa Kremľu hodí. Momentálne sú ukážkovými fašistami Ukrajinci, ale nie je to tak dávno, čo v štátnej televízii Rossija 1 vysvetlili okupáciu Československa v roku 1968 tým, že náš ľud ochránili pred ozbrojeným prevratom esesákov, fašistov a kolaborantov.

Publicista a „slávny ruský historik“ Svjatoslav Rybas v jeseni diskutoval so študentmi v Košiciach a v Banskej Bystrici a pri tejto príležitosti znôšku bludov a prekrútených historických faktov zakončil vyhlásením: Moskva v lete 1968 stále dúfala, že vojenský zásah v Československu nebude nutný, ale Alexander Dubček 16. augusta osobne telefonoval Brežnevovi a požiadal ho o inváziu vojsk Varšavskej zmluvy.

Aj túto správu sme sa mohli dočítať na facebooku ruského veľvyslanectva. Podobných, zaručene pravdivých informácií je web i facebook veľvyslanectva plný a stretneme sa na nich s rovnakým slovníkom ako na množstve konšpirátorských stránok. Na demonštráciách slovenských neonacistov vidíme transparenty s nápismi typu „Stop fašizmu EÚ“ už len akoby náhodou.

V diskusii z televízie NTV, ktorú takisto zdieľa ruské veľvyslanectvo, sa hovorilo o fašizme v Európe a okrem iného sme sa v nej mohli dozvedieť, že v prípade vyhrotenia vnútorných problémov a rozpadu Európskej únie (a nie je tajomstvom, že je to len otázka času) by sa pobaltské krajiny vďaka svojim katastrofálnym ekonomickým ukazovateľom určite primkli k Rusku, a preto Európa a USA kultivujú v Pobaltí tamojšie nacistické sily.

V diskusii sa však nehovorilo o tom, ako ruská banka podporila Národný front Marine Le Penovej. Tá obdivuje Putina a pravidelne sa stretáva s ruským veľvyslancom vo Francúzsku. Tomu v Bratislave sa stačí bratať s motorkármi, značkujúcimi bývalé okupované územia, a s redaktormi obskúrnych časopisov. Spolu nás učia hovoriť arogantným jazykom, ktorému chýba hanba a aspoň náznak úcty. Ak by sme s nimi chceli diskutovať, ocitli by sme sa na ich úrovni. Niekde tam, kde si nevážia ľudské životy a susedov berú iba ako potenciálnu korisť.

Kotlebovo sídlo BSK je zatiaľ ozdobené ruskou vlajkou a predseda Matice slovenskej Marián Tkáč len nedávno odovzdal veľvyslancovi Ruskej federácie v Bratislave Alexejovi Fedotovovi Cenu Matice slovenskej ruskému národu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie