Denník N

Čínskej herečke prišla ponuka na sobáš na drone

Čang C'-i nastúpila na pekinskú tanečnú akadémiu, keď mala jedenásť. Ako 16-ročná sa už učila za herečku. FOTO - AP
Čang C‘-i nastúpila na pekinskú tanečnú akadémiu, keď mala jedenásť. Ako 16-ročná sa už učila za herečku. FOTO – AP

Čínsku herečku Čang C‘-i, hviezdu oscarového filmu Tiger a drak, požiadal jej priateľ o ruku prsteňom, ktorý ,,priletel“ na bielom drone.

Fotografia z netradičných zásnub sa objavila aj na sociálnej sieti. Herečka oslavovala svoje 36. narodeniny, keď sa na večierku objavil dron. Jej priateľ, hudobník Wang Feng z neho vytiahol zásnubný prsteň a kľačiačky ju požiadal o ruku.

Čang C‘-i sa považuje za jednu z najúspešnejších čínskych herečiek aj v medzinárodnom meradle. Preslávila sa hlavne filmom režiséra Ang Lee Tiger a drak aj kontroverznou snímkou Pamäti gejše.

Za úlohu diečaťa vychovávaného tak, aby sa stala gejšou, si vyslúžila kritiku u Číňanov, ktorí ju považovali za zradkyňu, lebo hrala Japonku, aj u Japoncov, ktorí označili za urážku to, že gejšu hrala Číňanka.

Drony, ktoré sa čoraz častejšie začínajú využívať na komerčné účely, prenikli aj do Číny, kde firma Alibaba, špecializujúca sa na predaj cez internet, začala pokusne vybavovať donášku objednávok dronmi.

Guardian napísal, že sa nevie, či dron ,,pilotoval“ herečkin nastávajúci, ktorý je v Číne celebritou po tom, čo účinkoval v porote tamojšej talentovej súťaže.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra, Svet

Teraz najčítanejšie