Denník N

Chcú Lajčák a Kaliňák potopiť Fica?

Predvolebný vizuál strany Smer.
Predvolebný vizuál strany Smer.

Rusko je hrozba, píše ministerstvo vnútra. Začne sledovať Fica, Putinovho hlavného agenta na Slovensku?

Vládny program hovorí obšírne o boji s extrémizmom, to však Ficovi ani v najmenšom neprekáža, aby ďalej rečnil v štýle Kotlebu. A tým náckom doširoka otváral dvere k spoločenskej akceptácii a ešte väčšiemu vplyvu.

Treba zabezpečiť „humánne zaobchádzanie, bezpečnosť, ľudskú dôstojnosť a rešpektovanie ľudských práv pre všetkých utečencov a migrantov,“ píše minister Lajčák v texte, ktorý predložil OSN spolu s kandidatúrou na generálneho tajomníka.

Ak niekto vychádzal iba z toho, ako sa líškal delegátom OSN, určite si myslí, že Slovensko prijíma ročne desaťtisíce utečencov a vláda, ktorej je Lajčák členom, sa ide pretrhnúť, aby sa všetci úspešne integrovali a šťastne tu žili. Islamofóbiu minister označil za prejav xenofóbie a diskriminácie a tvrdil, že je na Slovensku zakázaná. Z Lajčákovej strany nepadlo ani slovo o tom, že túto xenofóbiu tu najúspešnejšie šíri jeho šéf. Zabudol spomenúť, že podľa vlád, v ktorých sedel/sedí, treba utečencov riešiť postavením plotov, lebo sú hrozbou a je to samý terorista. Je záhada, ako chce OSN viesť človek, ktorý je slepý, hluchý a má takú mizernú pamäť.

Je fajn, že konečne nejaká slovenská vládna inštitúcia jasne označila Rusko a ruskú propagandu za hrozbu ohrozujúcu stabilitu štátu. V skutočnosti to nič neznamená. Logickým pokračovaním by totiž muselo byť nasadenie polície na premiéra a ďalších politikov vládnych strán Smer a SNS, ktorí sú úspešnejšími agentmi ruskej propagandy než všetky konšpiračné weby dokopy. Z vládnych politikov občas vypadne niečo rozumné, ak sa musia niekomu zapáčiť, aby získali dotácie či nový lukratívny post. Nemá to však nič spoločné s tým, čo si myslia, a už vôbec nič s tým, čo skutočne robia.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie