Denník N

Vášnivú lásku súrodencov spoločnosť trestá

Do kín pribudli štyri filmové novinky.

Hľadá sa Dory

Pokračovanie kultovej animovanej komédie Hľadá sa Nemo je ďalším príbehom o dôležitosti rodiny a priateľstva. Na plátna sa vracia modrá rybička Dory, ktorá stále trpí výpadkami pamäti, no jedného dňa si náhle spomenie na stratených rodičov. Vydáva sa naprieč oceánom, aby ich vypátrala, stopy však vedú do morského akvária v Kalifornii. Tam spoznáva nových kamarátov, od mrzutej chobotnice na úteku cez krátkozrakú veľrybu až po samca bieluhy, presvedčeného o tom, že má poruchu echolokácie.

Marguerite a Julien

Rozprávkový príbeh pre dospelých, rozprávaný deťom, o dvoch súrodencoch, synovi a dcére lorda z Tourlaville, ktorí sa od detstva bezhranične milujú. Ako však rastú a dospievajú, ich náklonnosť sa mení na nenásytnú vášeň. Spoločnosť je takýmto správaním pobúrená, a tak dotlačí dvojicu, ovládanú vzájomne spaľujúcou fyzickou náklonnosťou, k úteku. Romantická dráma francúzskej režisérky Valérie Donzelli bola vlani na festivale v Cannes nominovaná na Zlatú palmu.

Centrálna inteligencia

Jeden bol tučný a na strednej škole ho šikanovali. Druhý bol síce malý, no medzi spolužiakmi obľúbený. Po rokoch sa stretnú a všetko je inak. Zo šikanovaného tučka Boba je hora svalov pracujúca pre CIA a z obľúbeného športovca Calvina nešťastník so zle platenou prácou. Calvin nechá Boba u seba prespať, čo trpko oľutuje. Ráno ich totiž prekvapí zásahová jednotka Bobových kolegov, presvedčených, že je namočený v prípravách teroristického útoku. Komédia Rawsona Marshalla Thurbera (My sme Millerovci) o dvoch protikladných hrdinoch na úteku sa môže začať.

Podfukári 2

Štyria zruční iluzionisti (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Dave Franco a Lizzy Caplan) sa vracajú na scénu, aby divákov ohúrili ďalším dokonale pripraveným predstavením plným mágie. Nadšení diváci, ktorých si štvorica v minulosti získala aj vďaka podfuku s agentmi FBI, však nie sú jediní, koho zaujíma ich umenie. Cieľom ich nového, náročného a dlho pripravovaného predstavenia má byť odhalenie nečestných praktík mága, ovládajúceho nové technológie.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie