Denník N

Všetko, čo mám rád aj Deň nezávislosti po 20 rokoch

Do našich kín sa vracia film Martina Šulíka aj priekopník katastrofických filmov, Francúzi prinášajú komédiu z Brazílie a z ďalších postavičiek z videohier sa stali filmoví hrdinovia.

Všetko, čo mám rád

Film Martina Šulíka Všetko, čo mám rád z roku 1992 sa na veľké plátna vracia v zreštaurovanej a zdigitalizovanej podobe. Zachytáva obdobie 90. rokov, keď po páde železnej opony prechádzalo Československo výraznými spoločenskými zmenami. Rozpráva príbeh tridsiatnika Tomáša, ktorý sa zaplieta do ťažko riešiteľných problémov so svojou ženou, synom i rodičmi. Jediným možným východiskom sa mu vtedy javí útek s mladou Angličankou.

Deň nezávislosti: Nový útok

Takmer presne po dvadsiatich rokoch prichádza Roland Emmerich s pokračovaním jedného zo svojich najúspešnejších filmov, ktorým výrazne prispel k žánru katastrofický film. Z pôvodnej hereckej zostavy sa v ďalšom boji s mimozemskými votrelcami na plátna vrátia Jeff Goldblum aj Bill Pulman. Ľudstvo sa opäť stane terčom zákerných a technologicky nadradených mimozemšťanov a bude musieť čeliť vesmírnej lodi, ktorá na svoje pristátie potrebuje plochu celého Atlantického oceánu.

Prázdniny All Exclusive

Francúzska bláznivá komédia o partičke Európanov a ich dovolenke v Brazílii. Slnko, samba, pláže, rum a plány na zásnuby sa však rýchlo zmenia po tom, ako sa skupina vydá na výlet do džungle a zľahne sa po nich zem. Otázkou je, či sa treba viac obávať kmeňov kanibalov a divokých zvierat, alebo neskutočného talentu na generovanie problémov, ktorým disponujú viacerí členovia posádky. Úlohu otca snúbenice stvárnil známy komik Christian Clavier (Návštevníci, Čo sme komu urobili?, Asterix).

Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie

Animované sci-fi, vychádzajúce zo známej série videohier, v ktorom sa lišiacky mechanik Ratchet a robot Clank snažia zastaviť podlého zločinca Dreka, plánujúceho zničiť celú galaxiu. Keď objavia nebezpečné zbrane, schopné ničiť planéty, spoja sa s profesionálnym tímom Strážcov galaxie a pokúsia sa zlo odvrátiť. Toto spojenectvo im pomôže objaviť nielen samých seba, aj pochopiť, o čom je priateľstvo.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie