Denník N

Zomrel Michele Ferrero. Zanechal po sebe Nutellu či Kinder vajce

Michele Ferrero zomrel vo veku 89 rokov v Monaku. Recept na čokoládovú náterku vraj zdedil po otcovi, mierne ho doladil. Foto - targatocn.it
Michele Ferrero zomrel vo veku 89 rokov v Monaku. Recept na čokoládovú náterku vraj zdedil po otcovi, mierne ho doladil. Foto – targatocn.it

Tvrdý, ale štedrý Michelle Ferrero podľahol chorobe. Budúcnosť impéria nie je jasná.

Najbohatší Talian a majiteľ čokoládového impéria, ktoré vyrába Nutellu, Kinder vajce či pralinky Ferrero Rocher, Michele Ferrero, zomrel v sobotu vo veku 89 rokov. Pre Reuters to uviedla spoločnosť Ferrero group. Stalo sa tak po niekoľkomesačnom boji s chorobou.

Ferrero umrel vo svojom dome v Monaku, odkiaľ pred rokmi dennodenne lietaval vrtuľníkom do sídla impéria na severe Talianska, aby testoval a pomáhal rozvíjať produkty.

Jeho smrťou sa otvorili špekulácie o budúcnosti firmy s ročnými tržbami 8 miliárd eur.

V roku 2013 sa údajne snažila impérium odkúpiť spoločnosť Nestlé. Úvahy o predaji vtedy na verejnosti odmietol Ferrrov syn Giovanni. Vedenie firmy prevzal v roku 2011 po svojom bratovi Pietrovi, ktorý umrel na infarkt počas bicyklovania v Južnej Afrike.

Giovanni Ferrero hovoril, že firma nie je na predaj. Ľudia z biznisu však tvrdia, že sa o fungovanie firmy zaujíma oveľa menej, než jeho starší brat.

Ferrero senior odmietal predaj podniku, ktorý založil ešte jeho otec v roku 1946. Podnikateľ, ktorý si strážil súkromie pred médiami a veľa toho nenahovoril, vytvoril impérium z lokálnej firmy v Piedmonte. Mal povesť tvrdého lídra, ktorý bol však štedrý, keď prišlo na pracovné podmienky.

Po správe o Ferrerovej smrti sa na Facebooku objavilo viacero odkazov ďakujúcich za osladenie života. Taliansky prezident Sergio Mattarella sa vyjadril, že sa ho smrť „rodeného podnikateľa“ hlboko dotkla.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Svet

Teraz najčítanejšie