Denník N

Vodič zhodil v Bratislave cyklistku a ušiel. Kamery nenahrávali, chýbajú aj svedkovia

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR

Neznámy vodič pred týždňom vytlačil Soňu tak, že spadla z bicykla a zlomila si rameno a kľúčnu kosť. Po nehode ušiel. Chýbajú svedkovia, nezachytili ho ani kamery, ktoré pre poruchu nenahrávajú.

Dva mesiace po smrti cyklistu pod bratislavskou Kolibou sa mohla skončiť tragicky aj ďalšia nehoda. Neznámy vodič vytlačil 26-ročnú Soňu z Bratislavy z cyklochodníka v centre mesta a ani nezastavil.

Soňa išla minulý pondelok večer ešte za svetla z Amerického námestia smerom ku Kamennému námestiu. Pri nemocnici Mickiewiczova ju vodič pri tesnom obiehaní vytlačil a spadla.

„Neustála som to. Križujú sa tam koľaje električiek a cyklistický chodník. Keď sa dostanete do tých koľajníc, spadnete.“

Narazila na pravú časť tela, udrela si aj hlavu. „Prvé myšlienky boli, či som v poriadku, či vnímam, či mám v poriadku zrak a sluch. Neriešila som poznávaciu značku.“

Cykloznačky pri mieste nehody. Reprofoto - Google maps
Cykloznačky pri mieste nehody. Reprofoto – Google Maps

Soňu prekvapilo, že vodič nezastavil. „Musel vidieť, že som spadla.“ V šoku si všimla iba to, že ide o bežné šedé auto. Neprihlásili sa ani žiadni svedkovia, vodiči z opačného smeru iba zisťovali, či je Soňa v poriadku.

„Vtedy som si myslela, že som OK – až na pohotovosti zistili ďalšie zranenia.“ Röntgen odhalil zlomeniny v kĺbe ramena a kľúčnej kosti. Soni hrozila aj operácia, lekári jej však po vyšetrení povedali, že ju zatiaľ netreba. Liečiť sa bude asi šesť týždňov.

Polícii sa vinníka nepodarilo nájsť, kamera pri nemocnici nenahráva a prenáša obraz iba v reálnom čase.

Nahrávanie je pokazené a chýbajú peniaze na opravu, odkázala Soni policajtka. „Povedala, že môžem podať trestné oznámenie, ale zhodli sme sa, že bez dôkazov a svedkov je to len naťahovačka. Aj ona povedala, že na nič neprídu,“ hovorí Soňa.

„Chcela som, aby aspoň ľudia vedeli, čo sa deje, a niečo sa pohlo. Nie je to v poriadku. Stretávam sa s bezohľadnosťou chodcov, cyklistov aj vodičov. Každý sa bije do pŕs, že chcú cyklotrasy, ale keď sa otvorí krátky úsek, nerešpektujú to chodci ani autá. Naše cyklotrasy sú nebezpečné.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Bicyklovanie v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie