Denník N

Radšej cesta do hlbokej minulosti než do Thajska

Filmoví distribútori nás podľa všetkého chcú radšej vidieť pri vode ako v kine. Do kín tento týždeň pribudli len dve filmové novinky. Pokračovanie rodinného animáku a prevarená komédia.

Pattaya

Dvaja kamoši snívajú o tom, že opustia svoj nudný život na sídlisku a vyrazia na výlet do známeho thajského letoviska Pattaya. Francúzska komédia so stokrát obohratým scenárom o peripetiách nahlúplych mladíkov v cudzej krajine, ktorých plány, kto by to bol čakal, nevychádzajú podľa ich predstáv. Nepochybne urobíte lepšie, ak si namiesto tohto filmu vymyslíte vlastný scenár ako sa dostať na dovolenku vašich snov. Teda, pokiaľ nechcete zažiť 97 minútový výlet do Thajska, po ktorom si dosť možno túto krajinu nadobro škrtnete z vášho wishlistu. Pozor, premieta sa s českým dabingom.

Doba ľadová: Mamutí tresk

Chladivá rodinná zábava pre deti aj ich rodičov, v piatom a zdá sa že aj záverečnom príbehu z doby ľadovej, začína sériou kozmických katastrof, ktoré náhodne spustí smoliarsky veveričiak Scrat. Deti sa opäť stretnú so známymi postavičkami zvieratiek, zasmejú sa a možno sa aj niečo nové naučia. Dospelí sa okrem iného možno pobavia aj na parodických odkazoch k sci-fi snímkam ako Gravitácia, Votrelec, Marťan či Prometheus. Okrem 2D a 3D verzie so slovenským dabingom môžete v kinách natrafiť aj na film v pôvodnom znení s českými titulkami.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie