Denník N

Na slovenskom Titanicu sú všetci spokojní

Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Fico, Sulík, Matovič, Bugár a spol. nevidia dôvod niečo meniť, pretože každý z nich je s povolebným vývojom svojím spôsobom spokojný.

Autor je poslancom NR SR

Začala sa politická uhorková sezóna a pri pohľade na politické špičky sa dá konštatovať, že takmer všetci predsedovia sú spokojní.

Andrejovi Dankovi a Marianovi Kotlebovi sa vo voľbách splnil sen. Jeden sa dostal do vlády a druhý do parlamentu. Od volieb obom rastú preferencie, a tak môžu snívať o ešte lepšej budúcnosti.

Robert Fico je stále premiérom a dokonca aj Roberta Kaliňáka udržal za cenu straty len zopár percent v prieskumoch. Nežiari šťastím, ale s aktuálnym vývojom môže byť a je celkom spokojný. Navyše má osobitný bonus – predsedníctvo je pre politika jeho typu ako kokaín pre niektorých iných.

Richard Sulík a Igor Matovič sú tiež spokojní. Nečakane dobré volebné výsledky z nich urobili formálnych lídrov opozície a v prípade SaS sa preferencie dokonca mierne zlepšujú. To, že od úradu vlády majú rovnako ďaleko ako v minulosti, ich netrápi. Čo by tam robili?

Béla Bugár je spokojný, že vstup do Ficovej vlády ustál bez katastrofálnych následkov na preferencie. Pre väčšinu Slovákov dokonca zostal stále tým sympaťákom Bélom, ešte aj keď bránil Kaliňáka ako vlastného syna.

Boris Kollár je spokojný. Bude desiatykrát otcom. Klub sa mu síce rozpadol, ale preferencie zatiaľ držia. Nie sú totiž viazané na klub, ale na Borisa.

(Jediný nespokojný je Radoslav Procházka, ale nie je zrejmé, ako dlho ešte bude predsedom.)

A preto sa dá očakávať, že každý z nich bude ďalej pokračovať presne tak ako doteraz. Veď načo meniť niečo, s čím sú spokojní?

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie