Denník N

Slovenskí muzikanti vás pustia do štúdia

Prvým hosťom novej relácie bol Jozef Lupták. Foto – Real Music Live
Prvým hosťom novej relácie bol Jozef Lupták. Foto – Real Music Live

Jozef Lupták, Boris Lenko, Nikolaj Nikitin, Eva Šušková, Pressburger klezmer band, Jozef Vlk a ďalší. Vydavateľstvo Real Music House zviditeľní niekoľkých interpretov v novom seriáli.

Steny obložené drevom a plagátmi Bowieho, Dylana, Lennona, The Rolling Stones či U2, okolo nahrávacia technika. Monitory, počítač, efektový rack, nástroje. Hneď je jasné, že bližšie sa už k muzikantom nedostanete. Teda presnejšie povedané k slovenským muzikantom.

Uvidíte ich priamo v štúdiu, kde budú rozprávať o svojej hudbe, okrem toho vždy zahrajú niečo, na čom práve pracujú. Každý mesiac na webe pribudne vždy jeden diel novej relácie s názvom Real Music Live. Prvým hosťom bol Jozef Lupták, ktorý stihol aj názorne predviesť, ako dokáže naživo v trojhlase zosúladiť hru na violončelo so spevom a beatboxom:

Tento formát nie je nič nové, ale na Slovensku zatiaľ nemá tradíciu. Predstaví výrazných autorov a interpretov strednej a mladej generácie, ktorí sa venujú hudbe na pomedzí niekoľkých žánrov (najmä klasiky, jazzu a worldmusic).

„Už niekoľko rokov nahrávame hudobníkov, ktorých tvorbu považujeme za zaujímavú. Každý album a nahrávanie má svoj vlastný príbeh,“ vysvetľujú Robert Pospiš a Martin Sillay z vydavateľstva Real Music House, sami aktívni muzikanti a producenti. V novej relácii chcú ukázať, ako vznikajú nové albumy, ako premýšľajú o tvorbe interpreti, ktorí sú zároveň aj skladatelia.

Do premiéry relácie Real Music Live si vybrali Jozefa Luptáka, ktorý v týchto dňoch chodieva do ich štúdia pracovať na sólovej nahrávke. Pokračovať budú s menami, ako sú akordeonista Boris Lenko (tomu práve vyprodukovali album Arwa), saxofonista Nikolaj Nikitin, speváčka Eva Šušková alebo basgitarista Juraj Griglák.

„Veríme, že sledovanie takéhoto formátu má zmysel pre profesionálov a začínajúcich hudobníkov, ale aj pre fanúšikov slovenskej hudby.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie