Denník N

Tisícčlenná kapela hrá ďalej, má za sebou celovečerný koncert

Foto – Rockin’ 1000
Foto – Rockin’ 1000

Vlani v lete sa dali dokopy v pesničke Foo Fighters, teraz ponúkajú ďalšie vystúpenia aj možnosť stať sa členom Rockin’ 1000.

Nazývajú sa najväčšia rocková kapela na svete a majú pravdu. Nie, nie sú to The Rolling Stones ani AC/DC, ani žiadne iné slávne veľké meno. Ale je ich vyše tisíc. Tisíc muzikantov hrajúcich naraz. Aká je to sila, ukázali presne pred rokom. Aby dotiahli do talianskeho mesta Cesena skupinu Foo Fighters, nahrali jej pesničku a partia okolo Dava Grohla takému dojímavému pozvaniu nemohla odolať.

Bol to super nápad, dotiahnutý do konca a s nadšenými reakciami. Videoklip s pesničkou Learn To Fly má za rok vyše 32-miliónov pozretí (väčšinu z toho za prvé mesiace po zverejnení). Lídrom projektu Rockin’ 1000 prišlo ľúto len tak sa rozísť a rozhodli sa ešte niečo spolu urobiť.

Dopadlo to celovečerným koncertom vyskladaným z najväčších rockových vypaľovačiek od 60. rokov až do súčasnosti. Beatlesovka Come Together, Jumpin’ Jack Flash (The Rolling Stones), People Have the Power (Patti Smith), Blitzkrieg Bop (Ramones), Smells Like Teen (Nirvana), Rebel Rebel (David Bowie), Seven Nation Army (The White Stripes) a ďalšie. Takto to vyzeralo a znelo naživo:

„Zostaňme spolu, už žiadne konflikty, hrajme rokenrol!“ zaznelo na záver koncertu That’s Live na štadióne v Cesene. Pôvodne bol večer myslený ako oslava prvého výročia nápadu s Foo Fighters, no muzikanti by si radi zahrali čo najviac. Na webstránke ich možno kontaktovať s ponukami na koncerty.

Keď počúvate, ako to znie dokopy, máte zimomriavky, ale tá najväčšia sila musí byť  priamo pri koncerte medzi muzikantmi. Zahrať si s nimi je oveľa reálnejšie ako pri iných kapelách. Projekt Rockin’ 1000 má premenlivé obsadenie a ponúka možnosť stať sa členom. Stačí vyplniť formulár, pridať odkaz na video s vlastnou hudobnou produkciou od spevu až po klávesy, aby bolo jasné, že nejde o úplných amatérov. A možno si vás vyberú. Za pokus to stojí, nie?

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie