Denník N

V SaS a OĽaNO už majú problém s Kollárom, vidia ho pri Kotlebovi aj pre homofóbne názory

Richard Sulík a Boris Kollár. Foto N – Tomáš Benedikovič
Richard Sulík a Boris Kollár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda hnutia Sme rodina provokuje na Facebooku a je vulgárny. Časť opozície už s ním má vážny problém. Tentoraz ich nahneval homofóbnou anketou.

Poslanec a šéf opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár sa stále viac vzďaľuje od SaS a OĽaNO, ktoré s ním boli ešte pred štyrmi mesiacmi ochotné ísť do pravicovej vlády.

Keďže na Facebooku uverejňuje vulgárne a urážlivé príspevky, v dvoch opozičných stranách otvorenie hovoria, že s ním už majú vážny problém spolupracovať.

Kollár, ktorého nominovali v ankete Homofób roka v posledných dňoch, stihol vyhlásiť súťaž „Homokláda roka“. O šéfovi Európskej komisie Jeanovi-Claudeovi Junckerovi zasa píše ako o „ožratom kreténovi“ a aj opozičným kolegom odkazuje, že začína vážne uvažovať, či vymeniť Kaliňáka „majú títo blázni“.

Výmena Poliačika a Kollára na Facebooku
Výmena Poliačika a Kollára na Facebooku

Poliačik: Primitívny odpad menom Kollár

„Nech mi to nikto nemá za zlé, ale neexistuje nič také ako možnosť dobrej vlády s podporou alebo účasťou primitívneho odpadu menom Boris Kollár. Ten človek je presným opakom zodpovedného politika a pochybujem, že by v strane mal kohokoľvek, kto by to vedel kompenzovať,“ reagoval pôvodne na Facebooku poslanec SaS Martin Poliačik.

Denníku N povedal, že má v sebe toto presvedčenie už zhruba tri mesiace. „To, čo predvádza tento človek, je za hranicou pre mňa predstaviteľného,“ vraví Poliačik.

„Myslel som si, že za tým jeho štýlom bola snaha dostať sa do politiky, ale každým jeho vystúpením a statusom sa v ňom viac sklamávam,“ povedal o Kollárovi aj líder OĽaNO Igor Matovič.

Matovič: Je to známy Bašternáka

Kollár podľa Matoviča nechodí na mítingy pod komplexom Bonaparte preto, lebo je známym Ladislava Bašternáka. „Sám to priznal na poslaneckom grémiu.“ Kollár aj podľa Matoviča povedal, že je v prípade tejto kauzy v konflikte záujmov. „Keď Kollár pôjde ďalej týmto smerom a nespamätá sa, riskuje, že s ním bude spolupracovať jedine Kotleba,“ myslí si líder OĽaNO.

Kollára najmä politici dnešnej koalície spochybňovali už krátko po voľbách, keď sa prekvapivo dostal do parlamentu a Richard Sulík chcel zostaviť vládu aj s jeho podporou. Musel vtedy napríklad vysvetľovať kamarátske fotografie z Kuby s Jurajom Piťom Ondrejčákom, jedným z bosov podsvetia.

„Keď budem mať čísla, Richard (Sulík) mi zavolá a pekne všetci budú držať huby a ja sa s Richardom dohodnem. A môže sa celý Poliačik aj štyrikrát pretočiť. Keď ma budú potrebovať, tak tak, ako ma potrebovali predtým, ma zavolajú,“ reaguje Kollár. Tvrdil, že si často na Facebooku takto „robí srandu“.

Predseda SaS Richard Sulík nechcel Kollárove výroky komentovať, Facebook medzičasom profil šéfa Sme rodina s takmer 80-tisíc fanúšikmi zablokoval. Kollár Denníku N tvrdil, že to spôsobilo zverejnenie fotky premiérovej asistentky s odhaleným poprsím. Nie je zatiaľ jasné, či ide o dočasné alebo trvalé zablokovanie.

Kollár na Facebooku zverejňuje aj príspevky kritické k vláde, napríklad v súvislosti s kauzou Bašternák.

13672590_10207260194327058_1947931218_n

Popularita strany Sme rodina od volieb neklesá. Podľa posledného prieskumu agentúry Focus by ju volilo 6,9 percenta, čo je o tri desatiny percenta viac, ako získala vo voľbách.

Po voľbách ju opustili traja poslanci, medzi nimi aj bývalá moderátorka Markízy Martina Šimkovičová.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie