Denník N

Pochvala: Kotlebove vlakové hliadky končia

Nech už je za tým rozhodnutím ktokoľvek, dovoľujeme si mu vystrúhať takto na diaľku veľkú pochvalu.

Najjednoduchšia činnosť pre ktoréhokoľvek komentátora je kritizovať. Väčšina ľudí to má ako svoje hobby a poniektorým za to ešte aj platia. Ale občas, občas treba aj pochváliť. Pretože nie je všetko vo verejnom priestore úplne na… nič a keď niekto urobí niečo dobré, mali by sme to oceniť a motivovať tým aj ďalších.

Jednou z takýchto vecí je rozhodnutie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) zmeniť prepravný poriadok tak, aby sa Kotlebove “vlakové hliadky” už nemohli hrať na samozvaných ochrancov poriadku a bezpečnosti.

Zmenený článok A.4.6 hovorí: “Bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK je vo vlakoch ZSSK zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom.”

Ako sa píše ďalej: “Predovšetkým je, bez písomného súhlasu ZSSK, zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo prieskum ponúk, resp. zber dát na uvedené účely, uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, resp. realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony.” A v prípade porušenia tohto zákazu bude takýto cestujúci “vylúčený z prepravy  v najbližšej stanici vlaku”.

Žiada sa z plných pľúc zakričať: Bravo! Toto lacné PR Kotlebovej ĽSNS sa týmto rozhodnutím postupne skončí.

Z marketingového hľadiska treba oceniť aj fakt, že sa z tejto zmeny nerobilo v médiách veľké haló a celý proces odstránenia Kotlebových hliadok prebehne postupne a pravdepodobne aj v súčinnosti s políciou.

Nech už je za týmto plánom ktokoľvek, dovoľujeme si mu vystrúhať takto na diaľku veľkú pochvalu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Teraz najčítanejšie