Denník N

Herci žiadajú pre Pašku väzenie, protestoval aj Handzuš (+ video)

Foto - TASR
Foto – TASR

Protesty proti korupcii v politike silnejú. K opozičným lídrom sa pridali herci, Anton Srholec aj Michal Handzuš.

Protesty proti korupcii v politike silnejú. K opozičným lídrom sa pridali herci, Anton Srholec aj Michal Handzuš.

Široká ulica vedúca do kopca na Bratislavský hrad bola v utorok podvečer zaplnená. Z Hradu nebolo vidieť na koniec sprievodu. Do tretieho protestu proti korupcii v politike sa zapojilo vyše päťtisíc ľudí, doteraz najviac.

„Fico do basy!“ ozývalo sa okolím Hradu. „Odstúpiť, odstúpiť,“ kričali ľudia. Do toho hrali z auta Alojza Hlinu pesničky Karla Kryla a slovenská hymna.

Protesty, ktoré mali pôvodne za cieľ donútiť Pavla Pašku odstúpiť, sa rozširujú. Už to však nie je len akcia opozičných politikov. Pridali sa aj hokejista Michal Handzuš, duchovný Anton Srholec a herci Richard Stanke, Boris Farkaš či Lukáš Latinák.

„Tento systém bezohľadne berie aj tam, kde ľudia bojujú o to najvzácnejšie – život a zdravie. Paškovým zaslúženým odchodom sa to nekončí,“ čítal Stanke výzvu hercov. „Skončí sa to, až keď bude vyvodená trestnoprávna zodpovednosť, skončia pochybné politické nominácie a zabráni sa ďalším predraženým nákupom.“

Protesty organizujú opoziční lídri Daniel Lipšic (NOVA), Igor Matovič (OĽaNO), Alojz Hlina (Občania SR) a Richard Sulík (SaS). Predsedov ostatných pravicových strán medzi seba neberú. Aj oni hovoria, že protesty sa nekončia. Žiadajú napríklad zákaz schránkových firiem vo verejných tendroch, zastavenie politických nominácií v zdravotníctve či komisiu pre vyšetrovanie Gorily.

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Teraz najčítanejšie