Denník N

Brecely diskutuje o tom, že bude veľvyslanec

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Siete by sa mal stať veľvyslancom v Írsku. On hovorí, že si ešte s nikým ruku nepodal.

Strana Sieť môže prísť v krátkom čase o svojho nového predsedu. Bývalý minister dopravy Roman Brecely vedie s ministerstvom zahraničných vecí rozhovory o tom, že by sa mal začiatkom budúceho roka stať veľvyslancom v Írsku.

„To kto vám povedal? Dobre som sa pobavil,“ reagoval najprv Brecely. Neskôr priznal, že „nejaké rozhovory prebehli, ale nič nie je potvrdené, nepodali sme si ruky“.

Brecely hovorí, že sa mu nechce preč z krajiny alebo že nevie, či by ho práca veľvyslanca bavila. Prečo sa potom o tom s ministerstvom rozpráva? „Sú veci, ktorým ani ja niekedy nerozumiem, ale s tým sa treba naučiť žiť.“ Všetko je podľa neho ešte v štádiu hypotézy.

„Takýto typ špekulácií ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí nikdy nekomentuje,“ povedal hovorca Peter Stano.

Brecely sa stal predsedom Siete len nedávno – 13. augusta. Do funkcie ho zvolili ako „krízového manažéra“ potom, čo z nej odstúpil Radoslav Procházka. Brecely sa stal po voľbách ministrom dopravy, z funkcie ho potom, čo Sieť opustila koalíciu, odvolali.

Momentálne má Sieť v parlamente len dvoch poslancov – Procházku a Alenu Bašistovú. Procházka sa chce stať sudcom v Luxemburgu. Brecely po poslednej koaličnej rade, ktorej sa zúčastnil, vyhlásil, že Sieť sa chce zlúčiť s niektorou z vládnych strán, žiadna z nich o to nejaví záujem.

Brecely nebude prvý politik, ktorý skončí ako veľvyslanec. Na ministerstve zahraničných vecí už takto pracujú napríklad bývalý predsedovia SDĽ Jozef Migaš alebo Peter Weiss. Ponuku byť veľvyslancom mal aj bývalý predseda KDH Pavol Hrušovský.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Sieť

Slovensko

Teraz najčítanejšie