Denník N

Poslanec a okresný šéf Smeru Nemky: Bödör z esbéesky Bonul nás určite neriadi

Poslanec Smeru Martin Nemky. Foto N – Monika Tódová
Poslanec Smeru Martin Nemky. Foto N – Monika Tódová

Ak Renáta Kolenčíková odovzdala dokumenty polícii, tá to vyšetrí, hovorí nitriansky okresný šéf strany, poslanec a viceprimátor Nitry Martin Nemky na to, že mestský byt skončil v rodine krajského šéfa Smeru Glendu.

Bývalá krajská tajomníčka Smeru Renáta Kolenčíková tvrdí, že nemáte žiadny charakter. Ako jej kritiku vnímate?

Všeobecne sa to začalo problémami v klube. Drvivá väčšina poslancov avizovala, že ak nezmeníme vedúcu klubu, ktorou bola pani Kolenčíková, tak z klubu odídu.

Prečo?

Často menila svoje rozhodnutie. Na klube, na zastupiteľstve, sa niečo dohodlo a ona robila niečo úplne iné. Poslancom sa to nepozdávalo. Vždy to človeka mrzí, keď sa niekto takto po šestnástich rokoch správa. Keby to bola vec názoru, nikto nemá problém, ale pokiaľ sa ide do osobných útokov, vždy je to problém.

Ako vnímate to, že mestský byt skončil v rodine krajského šéfa Smeru Tibora Glendu?

Nekomentujem to. Pokiaľ pani Kolenčíková odovzdala dokumenty polícii, tá to vyšetrí.

Renáta Kolenčíková hovorí, že ste predkladali návrh v prospech pána Norberta Bödöra z firmy Bonul, o ktorom aj opoziční poslanci v parlamente hovoria, že riadi políciu alebo nitriansky Smer.

Všetci vieme, že existuje pán Bödör a má v Nitre firmu Bonul. Bol som prekvapený, že pani Kolenčíková hovorila, že som predkladal jeho žiadosť na odkúpenie pozemku, lebo on žiadnu žiadosť nedával. Neviem, o čom pani Kolenčíková hovorí. Určite pán Bödör neriadi nitriansky Smer, ani na celorepublikovej úrovni to neriadi.

Ako často sa stretávate?

Možno pred trištvrte rokom som bol so starým pánom v jednej veci. Keby som sa aj stretával, čo sa nestretávam, tak na tom nič nie je. Stretnem sa s každým občanom, keď príde do klientskeho centra. Stretnem sa a porozprávam sa s každým.

Smer si zaplatil v tlačových agentúrach stanovisko, že nestrpí ďalšie reči pani Kolenčíkovej, označuje ich za krivé obvinenie a hovorí, že využije všetky potrebné právne kroky podľa trestného a občianskeho práva. Ona hovorí o zastrašovaní.

Nebral by som to ako zastrašovanie. Ak o niekom tvrdí nejaké veci a ten sa cíti tak, že to nie je pravdivé, tak aj on sa má možnosť brániť. Legálna cesta je takáto.

Podáte na ňu žalobu a trestné oznámenie?

Nerozmýšľal som nad tým.

Kto teda za Smer pripravil to stanovisko?

Ja som sa na tom nepodieľal. Určite odsudzujem jej správanie, ale o mne povedala, že nemám charakter. Je to jej názor, ja jej ho neberiem. Občania si spravia svoj názor, ale aké trestné oznámenie dám na to, že povedala, že nemám charakter?

Nebol to len odkaz prípadným ostatným nespokojným členom, aby boli ticho?

Nemyslím si to. Keď sa pani Kolenčíková vyjadrila, že na odbore verejného obstarávania VÚC je korupcia a klientelizmus, aj daný úrad alebo jeho vedúci by sa mali brániť, keď ho poslanec VÚC takto osočuje.

Polícia Nitriansku župu vyšetrovala a vicežupan Borík bol aj právoplatne odsúdený za machinácie pri verejnom obstarávaní. Teraz sa ukázalo, že vypovedal, že konal na pokyn krajského šéfa Smeru Glendu.

Neviem, ako vypovedal. Ja som sa stal okresným predsedom v marci a dozadu to neviem posúdiť. Pán Glenda je krajský predseda a pochybujem, že to tak bolo.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Bödörovci

Kolenčíková a korupcia v Smere

Slovensko

Teraz najčítanejšie