Denník N

Mestský poslanec Smeru Hecht odmieta, že chcel od Kolenčíkovej byt

Lívia Šumichrastová, Renáta Kolenčíková a Daniel Hecht. Foto – Facebook Daniela Hechta
Lívia Šumichrastová, Renáta Kolenčíková a Daniel Hecht. Foto – Facebook Daniela Hechta

Poslanec tvrdí, že bývalá krajská tajomníčka Smeru si o ich stretnutí v zubnej ambulancii vymýšľa.

Nitriansky mestský poslanec Smeru Daniel Hecht odmieta, že by niekedy žiadal od bývalej šéfky poslaneckého klubu Smeru Renáty Kolenčíkovej pre seba byt od mestského podniku Službyt. Kolenčíková v stredu vyhlásila, že práve od Hechta sa dozvedela, že od Službytu získal pod cenu byt aj nitriansky krajský šéf Smeru Tibor Glenda.

„Zavolal ma do objektu, kde má zubnú ambulanciu, s tým, že sa ma chce niečo spýtať. Zarazil ma informáciou, že zo Službytu má byt Glenda, ďalej spomenul nejaké mená poslancov a že aj on má záujem o takýto byt. Postavila som sa a povedala som mu, že neviem, o čom to hovorí, a že sa s ním nemienim o takýchto veciach baviť, a odišla som,“ tvrdí Kolenčíková o Hechtovi.

Po tomto stretnutí sa vraj začala o Glendov byt zaujímať, získala k tomu dokumenty a tie odovzdala polícii.

„Neviem, prečo ma pani Kolenčíková zaťahuje do týchto problémov. To, čo rozpráva, sú výplody jej fantázie,“ povedal Hecht Denníku N. Kolenčíková vraj k nemu chodila ako jeho klientka, ale takýto rozhovor podľa neho nikdy neviedli.

Renáta Kolenčíková a Daniel Hecht. Foto - Facebook Daniel Hecht
Renáta Kolenčíková a Daniel Hecht. Foto – Facebook Daniela Hechta

Hecht: Nedávno hovorila, ako miluje Fica

„Odkiaľ by som to vedel? Veď ona bola konateľkou Službytu až do dnešného dňa. Je mi to ľúto, boli sme priatelia. Z jej strany je to pomsta za to, že bola odvolaná z funkcie predsedníčky klubu a ja som za to tiež hlasoval,“ hovorí Hecht, podľa ktorého mala Kolenčíková ambíciu stať sa viceprimátorkou Nitry. Tým sa stal poslanec parlamentu Martin Nemky.

Kolenčíkovú podľa Hechta odvolali z pozície šéfky klubu aj preto, lebo nedodržiavala stranícku líniu. „V strane je okresná rada, bola jej členkou, niečo sa tam dohodlo a ona nám poslancom hovorila niečo úplne iné. Veď ešte nedávno na konferencii hovorila, ako miluje Fica, že bude športovať ako on, a potom zrazu pirueta a začala na Smer útočiť,“ povedal Hecht.

Kolenčíková povedala, že ju Fico sklamal korupciou a klientelizmom.

Kolenčíková podľa Hechta funkciu šéfky klubu nezvládala. „Išla z extrému do extrému, stále menila názor za záhadných okolností. Do polovice volebného obdobia bola prísne proti tomu, aby sme zvolili jedného poslanca do mestskej rady, a potom zrazu obrátila, ten človek bol prípustný a boli najlepší priatelia.“

Glenda získal byt tak, že ho Službyt, v ktorom bol krátko pred odpredajom konateľom, predal jeho zamestnankyni vo firme Revis a tá ho potom predala jeho dcére. Cena 2-izbového bytu bola približne 11-tisíc eur, hoci trhová cena mohla byť okolo 30-tisíc eur. Hecht hovorí, že o tom nevidel dôkazy a „ťažko o tom hovoriť“.

Hecht tvrdí, že jeho len zarazila informácia o tom, že jej o Glendovom byte povedal on. „Som lekár, mám svojich pacientov. Keď si niečo takéto prečítajú, čo si pomyslia? Ako všade, aj v Smere sú aj rozumní ľudia a možno aj niektorí, ktorí nie sú najslušnejší.“

Kaliňák a Bašternák? Mňa sa to netýka

Kolenčíková kritizuje Smer aj za kauzu Ladislava Bašternáka. Minister vnútra Robert Kaliňák by mal podľa nej odstúpiť z funkcie a Fico by sa mal vysťahovať z Bašternákovho bytu. Čo si o tom myslí Hecht? „Mňa sa to netýka, ja som regionálny politik, toto je vysoká politika.“

Kolenčíková bola 16 rokov krajskou tajomníčkou Smeru v Nitre, teraz zo strany vystúpila. Mestské zastupiteľstvo ju vo štvrtok odvolalo zo všetkých funkcií, ktoré v meste mala.

„Som ochotná ísť na detektor lži a vyzývam na to aj pána Hechta,“ povedala o Hechtových slovách Kolenčíková.

Minulý týždeň Kolenčíkovú v Nitre vypočuli policajti z NAKA, v pondelok má ísť na výsluch znovu, tentokrát na okresnú prokuratúru.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kolenčíková a korupcia v Smere

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie