Denník N

Premiér považuje elitného policajta za zbabelca

Ani Robert Fico nie je ochotný hovoriť o Gorile pravdu. Napriek tomu sa čuduje, že jej vyšetrovateľ už viac nevládze.

Predseda vlády sa v nedeľu začudoval nad odchodom vedúceho policajného tímu Gorila. „Mňa prekvapuje, že títo ľudia odtiaľ utekajú. Nikto ho nevyháňal,“ povedal Robert Fico na adresu Mareka Gajdoša. A ešte ho de facto obvinil zo zbabelosti, keď dodal, že „ak sa niekto zbavuje zodpovednosti, uteká, tak nech je potom radšej ticho“.

Oficiálne výsledky vyšetrovania Gorily sú dodnes skutočne biedne. Minister vnútra Kaliňák sa zároveň rád chváli tým, že špeciálny tím zostal zachovaný a dostal všetko, o čo požiadal. Naozaj sa teda môže zdať, že jeho členovia sú hýčkanou elitou, ktorá za veľa peňazí zahrala málo muziky. A možno na tom naozaj Gajdoš a jeho podriadení nesú časť viny. Lenže práca polície nie je len o tom, či jej členovia dostanú nové autá a koncoročné odmeny. O ich úspechu v mnohých prípadoch rozhoduje objednávka.

Akú slovenskí politici vypísali? Napríklad Smer za špeciálneho prokurátora v roku 2014 po tretíkrát zvolil Dušana Kováčika, ktorého najpozoruhodnejším výkonom v boji proti korupcii politikov je, že žiadnu nevyšetril. Ten istý prokurátor napríklad vytrvalo odmietal vypočuť kľúčového svedka v kauze Gorila.

No jasný osobný odkaz vysiela aj Robert Fico. On síce Gajdoša osobne z polície nevyhnal, ale nepomohol mu ani v tom, aby verejne priznal aspoň to, či v byte na Vazovovej pil kolu. Je to skvelý príklad pre ostatných aktérov kauzy, že pravde sa oplatí vyhýbať.

Nehovoriac o tom, že Ficov osobný asistent podľa spisu na rovnakej adrese dohadoval odovzdanie peňazí. Nie, Gajdoša nikto nevyhadzuje, ale viacerí sú radi, že skončil práve takto.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kauza Gorila

Komentáre

Teraz najčítanejšie