Denník N

Paru čaká jesenné turné a po ňom štúdio (+foto)

Bratislavská kapela odohrá 9 klubových koncertov. Začali v Žiline, skončia tromi večermi v Bratislave. A okrem troch nových piesní už majú nahodené aj ďalšie.

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

„Uvedomte si, že toto je naša posledná spoločná skúška pred turné. Ako to hráme, tak to bude,“ hovorí Matúš Vallo. Práve doznela jedna z dvoch noviniek, ktoré skupina Para vydala na singli. Pesnička sa volá rovnako ako turné – Žiadne slová, iba činy a tak sme to doslovne zobrali aj my. Namiesto klasického článku sme prišli nafotiť pozvánku na sériu koncertov, ktorých pôvodne bolo osem, ale nakoniec ich je viac.

„Denne som bombardovaný ľuďmi, nech ešte pridáme Bratislavu,“ hovorí spevák Lasky ostatným. Kapela sa rozhodla urobiť jesennú šnúru iba v menších priestoroch a jej dva večery v Nu Spirit clube sa rýchlo vypredali. Rozoberanie možností, kde hrať a či hrať v nedeľu ukončí telefonát s prevádzkarom klubu Dole. Na plagáte pribudne sobota 12. novembra. To je posledný koncert, turné štartuje už dnes v žilinskej Stanici-Záriečie.

Takmer všade majú nejakého hosťa. Bad karma boy, Sendreiovci, Saténové ruky, B-complex aj Vydrapená bužírka punk systém sú vzhľadom k histórii Pary a toho, akú hudbu hrá, jasní. Najväčším prekvapením pre fanúšikov je  Prešov. Jeho vysvetlením je staré známe Za všetkým hľadaj ženy. Presnejšie Lindu. To je názov druhej novej pesničky, podľa mena manželky Matúša Valla, ktorá je manažérkou Jany Kirschner.

„Úplne náhodou mi raz Linduška poslala video chlapíka, ktorý hral pred Jankou na nejakom festivale. Páčilo sa mi a pýtam sa jej Kto to je? Ona že Edo Klena a Klenoty. Vedel som, že je legendárny prešovský pesničkár, niektoré veci sa mi páčili a tak som sa spýtal chalanov, či ho nezoberieme na koncert. Keď sme mu zavolali, tak neveril: Kto? Čo? Para? Ale súhlasil.“

Okrem dvoch noviniek zo singla na turné zaznie ešte jedna novinka, blues. Naznačuje, že nedávne sústredenie Pary na chate bolo plodné a kapela neskrýva ambíciu ísť na budúci rok v lete do štúdia.

Kedy, kde a s kým

27. 10. Žilina, Stanica Záriečie + Vydrapená bužírka punk systém
28. 10. Prešov, Wave + Edo Klena&Klenoty
29. 10. Košice, Tabačka + Bad Karma Boy
3. 11. Trenčín, Piano club + Saténové ruky
4. 11. Banská Bystrica, Urban spot + Sendreiovci
5. 11. Púchov, Queens Pub
10. 11. Bratislava, Nu Spirit Club
11. 11. Bratislava, Nu Spirit Club
12. 11. Bratislava, klub Dole

Foto N - Tomáš Benedikovič Foto N - Tomáš Benedikovič Foto N - Tomáš Benedikovič Foto N - Tomáš Benedikovič

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Foto N - Tomáš Benedikovič

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie