Denník N

Vládne strany si robia veľkú propagandu…

Vie občan, o čom rokoval parlament na októbrovej schôdzi?

Autor je poslancom NR SR

 …aké sú dobré, ako dodržujú svoje predvolebné sľuby. Či dokonca posielajú listy voličom, v ktorých vysvetľujú, prečo vstúpili do vlády.

Ja si kladiem otázku, či občan vie, o čom rokoval parlament na októbrovej schôdzi?

Asi len málokto… veď je lepšie, ak občan nevie, že:

1. Banky budú musieť ďalej odvádzať štátu poplatky.

…zaplatia to, samozrejme, klienti, teda my všetci.

2. Štát chce ďalšie peniaze – dane z neživotných poistiek za auto, byt, dom, zodpovednosť…

…a, samozrejme, zaplatia to klienti, teda opäť my všetci.

3. O zmene rokovacieho poriadku parlamentu. O tom, koľko môže či nemôže poslanec rozprávať v mene voličov, ktorí ho do parlamentu zvolili.

…vedeli ste, že ani tento dôležitý bod občanom v živote v ničom nepomáha? Len zvýši napätie. Keď diskusia nebude v parlamente, bude na uliciach. Preto vládnou koalíciou schválený zákon nepodpísal ani prezident Kiska.

4. O zmene pri registrácii nových cirkví (opatrenie zamerané proti moslimom) štátom. Aby nedostali peniaze od štátu, pričom to rieši úplne iný zákon o financovaní cirkví.

Vedeli ste, že ústava pre každého jednotlivca garantuje právo na slobodné vierovyznanie ako základné ľudské právo? A vedia občania, že ani táto diskusia im nič lepšie do ich života nepriniesla?

A  viete, občania, že parlament riešil a rieši aj to, ako odpustiť Mečiarovým privatizérom z ich starých daní spred roku 2003 18 percent z pôvodných 25? Viete, že toto je v prospech vyvolených? Viete, že aj rodina predsedu parlamentu sa zúčastnila Mečiarovej privatizácie, na ktorej pekne zarobila? Viete, že väčšina mecenášov  Smeru zbohatla práve na Mečiarových privatizáciách?

A vie občan to, že títo jednotlivci podľa vládneho návrhu dostanú odpustené skoro toľko, čo ostatní budú musieť zaplatiť navyše?

 

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie