Denník N

Vyhlásenie Denníka N a týždenníka .týždeň: Spájame sily

Vážení čitatelia,

dovoľte, aby sme vás deň pred 27. výročím Novembra informovali o spájaní síl Denníka N a týždenníka .týždeň.

Sme presvedčení, že slobodná spoločnosť potrebuje silné slobodné médiá. Žijeme v čase, keď stále väčšiu časť mediálneho trhu ovládajú oligarchovia, keď sa fakty a argumenty strácajú v záplave lží a propagandy a keď je populizmus a extrémizmus po celom svete na vzostupe. Uvedomujeme si spoločne, že po brexite a amerických voľbách nie je v stávke nič menšie než budúcnosť európskej, a teda aj našej slobody. Spoluprácu nezávislých serióznych médií preto považujeme práve teraz za dôležitejšiu ako kedykoľvek predtým.

Na viaceré otázky máme v Denníku N a v .týždni iné názory, ale hlásime sa spoločne k Novembru, ktorého výročie v týchto dňoch oslavujeme, a zdieľame hodnoty, ktoré prestali byť samozrejmé – vieru v slobodu, dôstojnosť človeka, zakotvenie Slovenska na Západe a úctu k pravde. A nechceme sa nečinne prizerať ich erózii.

Denník N disponuje jedinečnou medzinárodnou kvalitou v oblasti digitálneho predplatného a inovatívnej online žurnalistiky a .týždeň sa aj medzinárodne presadzuje v oblasti videoprodukcie a stvárnenia printu. Okrem zdieľaných hodnôt sa teda dopĺňame aj kvalitou novinárčiny a služieb.

Naša spolupráca bude veľmi konkrétna.

Už o pár dní vám ponúkneme spoločné balíky digitálnych a printových predplatných, vďaka ktorým môžete dostať najlepšiu slovenskú žurnalistiku prostredníctvom jednej platby a jedného konta. Hovoríme tiež o ďalších formách spolupráce – o zdieľaní obsahu, o kooperácii v oblasti videa či o organizovaní spoločných podujatí.

Úroveň verejnej diskusie u nás klesá, a schopnosť prozápadných síl spolupracovať už takmer vymizla. Spolupráca .týždňa a Denníka N je naša odpoveď.

Matúš Kostolný, šéfredaktor, Denník N
Štefan Hríb, šéfredaktor, .týždeň

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie