Denník N

Premiérova spolupracovníčka pózovala pre pánsky magazín

Aktualizované o stanovisko Úradu vlády 15:17 – Sprevádza premiéra Roberta Fica, v minulosti sa venovala fotografovaniu aktov.

Denník N pozná identitu štíhlej čiernovlásky, ktorá sa v pondelok s premiérom Robertom Ficom viezla na zadnom sedadle vládneho Audi po návšteve armádneho podniku VOP Trenčín.

Žena, ktorá od začiatku marca sprevádza predsedu slovenskej vlády na oficiálne rokovania, v minulosti pózovala pre pánsky časopis Brejk a volá sa Mária Trošková.

Životopis ani výšku platu nezverejnili

Denník N požiadal premiérov tlačový odbor o stanovisko, či považuje za dôstojné, keď má jeho spolupracovníčka za sebou takúto publicitu. Ďalej žiadal aj jej profesný životopis a informáciu o výške platu.

Úrad vlády poskytol stručnú reakciu, v ktorej potvrdzuje, že Mária Trošková nastúpila do Kancelárie predsedu vlády k 1. marcu. „Pracuje ako radový zamestnanec Kancelárie predsedu vlády. V súlade so zákonom je v dočasnej štátnej službe,“ napísala hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová.

Výšku platu úrad komentovať nechcel. „Keďže Mária Trošková nie je riadiacim pracovníkom, plat v jej funkčnom zaradení v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám nie je možné zverejniť bez súhlasu zamestnanca,“ dodala Szabóová.

Žiadosti o zverejnenie informácií o jej kvalifikácii a predchádzajúcich pracovných skúsenostiach úrad nevyhovel. Nevyjadril sa ani k otázke, či jej pózovanie v pánskych časopisoch neznižuje autoritu úradu premiéra.

Pre pánsky časopis

Trošková čitateľom Brejku v roku 2009 porozprávala o svojom milostnom živote a popisovala im svoju postavu. „Áno, silikóny som si dala urobiť kvôli sebe. Mám teraz toľko sebavedomia, že až!“

Asistentka
Foto N – Tomáš Benedikovič

Na internete je o nej možné zistiť len niekoľko informácií: študovala podnikový manažment na Vysokej škole manažmentu v Trenčíne. V bakalárskej práci sa venovala téme Rozmiestňovanie a adaptácia zamestnancov.

V nej sa ako spolumajiteľka firmy M-Gold označila hlavne za melancholika a sangvinika a priznala, že má problém s dodržiavaním cieľov. Firma opravovala a predávala zlaté a strieborné šperky.

Napísala, že nie je vhodná na pozície, kde sa musí rozhodovať, pretože rozhodovať sa nevie rýchlo. „To znamená, že na post manažéra sa nehodí, ale myslíme si, že túto pozíciu zvláda veľmi dobre.“

Už skôr v rozhovore pre Brejk priznala, že radšej ako manažérkou by bola televíznou hlásateľkou alebo pôsobila v divadle. Momentálne v oblasti šperkov nepodniká, od 1. marca tohto roka má prerušenú živnosť.

S predchádzajúcou asistentkou Janou Halászovou mal premiér blízky vzťah, po jeho boku sa prestala na verejnosti ukazovať potom, ako oboch týždenník Plus 7 dní odfotografoval pri bozku. Úrade vlády odmietal povedať aké je jej pracovné zaradenie aj koľko jej štát platí.

Mária Trošková je druhá sprava. Foto – Blesk

Načítanejší český bulvárny denník Blesk Troškovú v roku 2010 predstavil ako „sexi Slovenku“, ktorá pomáhala propagovať traktory Zetor fotkami hore bez.

 Video: Po boku premiéra sa vozí nová žena
(autorka: Martina Pažitková)

 

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie