Denník N

Smer nepustil dokumentaristu na oslavy MDŽ v Banskej Bystrici

Obal DVD filmu Jakuba Julényho
Obal DVD filmu Jakuba Julényho

Vládna strana oslavuje ženy aj v deň, keď sa jej poslanec Vladimír Jánoš vzdal mandátu pre podozrenie z týrania vlastnej manželky.

Dokumentaristu Jakuba Julényho nepustili v stredu v Banskej Bystrici na MDŽ organizované stranou Smer.

Julény absolvoval na VŠMU s filmom, ktorý zachytával vystupovanie Vladimíra Mečiara voči ženám a starším voličom a pripodobňoval to k oslavám MDŽ Smeru Roberta Fica.

Aj tentokrát chcel dokumentarista z akcie spraviť fotografie a krátke video.

„Podujatie je určené pre staršie dámy,“ povedal ochrankár pri vstupe Julénymu práve v momente, keď do haly vchádzali krajský poslanec SNS Karol Konárik mladší a viceprimátor Jakub Gajdošík (Smer).

Povedali, že ide o súkromnú akciu

Julény v minulosti pracoval aj ako kameraman časopisu .týždeň. Na oslavu išiel s fotografom agentúry SITA Jánom Viazaničkom. Pri vstupe im však povedali, že ide o súkromnú akciu.

V banskobystickej športovej hale Dukla boli oslavy MDŽ v deň, keď poslanec Smeru Vladimír Jánoš oznámil svoj odchod z parlamentu po podozreniach, že týral svoju manželku. Na sekretariáte premiéra tiež práve prijali bývalú modelku, ktorá pózovala polonahá pre pánsky magazín. Okolnosti jej prijatia a jej kvalifikáciu Úrad vlády tají.

Denník N požiadal o stanovisko aj hovorkyňu Smeru Ľubicu Končalovú.

Foto - Jakub Julény
Foto – Jakub Julény

Život je krajší vďaka vám

Julény nakrútil film Život je krajší vďaka vám, ktorý spája expremiéra Vladimíra Mečiara (HZDS) a Roberta Fica (Smer) práve cez fenomén komunikácie so starším voličom.

Spôsob získavania si priazne voličiek cez akcie ako stavanie májov či MDŽ po trojnásobnom premiérovi prevzal práve Robert Fico.

Julény je aj autorom filmu V tieni kráľa Svätopluka, ktorý kritizoval veľkolepé odhaľovanie sochy na Bratislavskom hrade. Vládna strana ho zorganizovala krátko pred voľbami v roku 2010 a RTVS dlho váhala s jeho odvysielaním.

ochrankar

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie