Denník N

Večera s prezidentom ako cena v tombole? V Česku je to možné

Foto – TASR
Foto – TASR

Divina zo zvernice v Lánoch, lístky na hokej a večera s prezidentským párom Zemanovcov sú cenami v tombole na hradnom plese.

Český prezident Miloš Zeman prekvapuje takmer každý deň. Po hojdavých pohyboch nad korunovačnými klenotmi a žiadosti o „popelníček“ od riaditeľa verejnoprávnej televízie sa teraz nechal spolu s manželkou zaradiť medzi ceny v tombole.

Podľa ČTK a webu echo24 je hlavnou cenou v tombole na plese, ktorý usporiada prezidentská kancelária, večera s piatimi chodmi so Zemanom a prvou dámou Ivanou Zemanovou.

V plesovej tombole sa okrem večere dajú vyhrať lístky na finále majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré budú v Česku, alebo mäso zo zvernice v Lánoch, ktoré sú prezidentským víkendovým sídlom.

Lístky na ples budú stáť niekoľko tisíc českých korún a najdrahšie by mali stáť okolo desaťtisíc (360 €). Výťažok z predaja lístkov má ísť na Zemanov fond na splácanie štátneho dlhu a fond jeho manželky.

Hrad očakáva, že si lístky kúpi okolo 400 ľudí. Ples by sa mal konať v historickej Vladislavskej sále Pražského hradu, kde sa odohrávajú najdôležitejšie štátne ceremónie (ako udeľovanie vyznamenaní).

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Svet

Teraz najčítanejšie