Denník N

Šéfka Profesie: Slovenskí pracujúci majú v Británii veľmi dobré meno, nemajú sa čoho báť

Pozor, tu sa pracuje. Ilustračné foto – TASR/AP
Pozor, tu sa pracuje. Ilustračné foto – TASR/AP

Británia bude mať určite aj neskôr záujem o kvalitných IT-čkárov či zdravotníkov zo zahraničia, alebo o ľudí, ktorí pracujú v službách.

Šéfka Profesie IVANA MOLNÁROVÁ hovorí, že to nebude britská vláda, ale zamestnávatelia, ktorí povedia, koho zo zahraničia potrebujú. Ľudia zo Slovenska, ktorí v Británii už pracujú, sa nemajú čoho obávať, ak sú s nimi firmy spokojné.

Čo sa reálne môže stať po ohlásení britskej premiérky, že Británia odíde zo spoločného európskeho pracovného trhu?

Budú si vyberať, kto dostane pracovné povolenie podľa toho, aké profesie britskému pracovnému trhu chýbajú. Podobné je to v Kanade. Vypĺňate tam pracovný formulár, na základe neho získavate body. Záleží na tom, aké máte vzdelanie, koľko máte rokov, či viete perfektne po anglicky, či máte špecifické vzdelanie, ktoré Kanada potrebuje. Podľa mňa podobným spôsobom to bude chcieť robiť aj Británia, aby vedeli kontrolovať prílev kvalifikovanej sily do krajiny, aby podporili ekonomiku. Môže to znamenať, že si budú vyberať medzi ľuďmi s vyššou kvalifikáciou. Ak budú mať nedostatok nízko kvalifikovanej sily, budú prijímať aj ich.

O koho by mohli mať záujem?

Jednoznačne o IT špecialistov. Potrebuje ich celá Európa a všade je ich nedostatok. Budú potrebovať lekárov, zdravotnícky personál, opatrovateľov, lebo celé obyvateľstvo Európy starne. Keď som sa pozrela na naše dáta, záujem je tam aj o služby, o čašníkov, o chyžné.

Znamená to napríklad, že IT-čkár alebo vyškolený zdravotný pracovník budú vypĺňať menej papierov a získajú dlhšie pracovné povolenie?

Budú mať pravdepodobne možnosť získať trvalejšie pracovné povolenie.

 S čím môže teoreticky rátať, kto nevyštudoval takýto odbor?

V krajnom prípade nebude môcť pracovať vo Veľkej Británii. Zrejme to bude tak, že budete musieť mať vopred dohodnutú prácu s konkrétnym zamestnávateľom, ktorý sa za vás zaručí, že vás chce zamestnať na takúto a takúto lehotu. Budete musieť mať podpísanú pracovnú zmluvu, čím zamestnávateľ potvrdí, že má záujem práve o vás.

Môže byť aj taká požiadavka, že musíte preukázať miesto na bývanie?

Myslím si, že v Británii to nebude problém. Skôr sa budú chcieť vyhnúť nekvalifikovanej pracovnej sile, ktorá ako keby parazituje na ich sociálnom systéme. Kto bude vzdelaný, vyštudoval zaujímavý odbor, bude jazykovo zdatný, nebude mať ani potom problém. Jedna zo štúdií EÚ hovorí, že do roku 2020 bude problém obsadiť zhruba 20 miliónov pracovných miest. To sa týka najmä špecializovaných pracovných pozícií. Ale tí, ktorí tam pôjdu bez toho, aby poznali jazyk, nemajú vzdelanie, často tam idú len skúsiť pracovať, budú mať veľké obmedzenia a väčšie problémy nájsť si trvalú prácu.

Zmenil sa po brexite záujem ľudí zo Slovenska o prácu v Británii?

Zatiaľ nie.

Tí, ktorí tam už pracujú, majú dôvod na nejakú obavu?

Myslím si, že nie. Ak sú dobre zapísaní a zamestnávatelia sú s nimi spokojní, nemajú dôvod ich vymeniť. Ani vtedy, keby prišla väčšia byrokracia. Bude však veľmi závisieť od zamestnávateľov, aké si nadiktujú podmienky.

Aké majú meno v Británii ľudia z nášho regiónu?

Práveže Slováci majú najlepšie meno, že sú pracovití, usilovní, že dokážu makať, rýchlo sa prispôsobiť. Stále sme vnímaní ako veľmi kvalitná pracovná sila. Slovákov by sa to až tak nemalo týkať, lebo naozaj majú v Británii vybudované veľmi dobré meno a je o nich záujem.

Ivana Molnárová
Ivana Molnárová

O akú prácu majú ľudia zo Slovenska v Británii najčastejšie záujem?

Najčastejšie o prácu v službách, chodia pracovať do hotelov, skladov, na farmy a podobne. Začínajú naozaj na nižších pozíciách, lebo na začiatku majú väčšinou jazykovú bariéru, a potom sa tam snažia presadiť a nájsť si kvalifikovanejšiu prácu.

Keď Británia sprísni pravidlá, mal by takýto človek väčší problém ako dnes zamestnať sa v tejto krajine?

Nemám momentálne presné informácie, čo britský pracovný trh bude potrebovať. Ak ho bude potrebovať, nebude mať problém sa zamestnať. Problém s nedostatkom kvalitnej pracovnej sily má celá Európska únia. Napríklad v Luxembursku je podiel pracovnej sily zo zahraničia až 51 percent. Na Slovensku je to 0,3 percenta. Slovensko bude musieť otvoriť hranice pre kvalifikovanú pracovnú silu. Chcem tým povedať, že keď zamestnávatelia vo Veľkej Británii budú tlačiť, že nie sú schopní nájsť kvalifikovanú pracovnú silu, je jedno, či je, alebo nie je brexit, budú ju hľadať v zahraničí. A je jedno, či ju nájdu v Nemecku, Česku, alebo na Slovensku.

Britské obmedzenia môžu našim firmám teda do istej miery pomôcť.

Odkedy sme v EÚ, odišlo do zahraničia 300-tisíc ľudí a každý rok ich odliv pokračuje. Našej ekonomike by veľmi pomohlo, keby sa chceli vrátiť späť na Slovensko. Jedna z tém teda je, ako dostať ľudí späť na Slovensko.

Platí teda, že problém demografie je v Európe natoľko vážny, že ani britská vláda nebude môcť natvrdo diktovať firmám podmienky a budú to firmy, ktoré povedia, akých zamestnancov potrebujú.

Presne. Možno tam budú byrokratické obmedzenia, ale trh si to bude reálne regulovať sám.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Veľká Británia a brexit

Ekonomika, Svet

Teraz najčítanejšie