Denník N

Poslancovi SNS Antonovi Hrnkovi zobrala polícia vodičský preukaz

Anton Hrnko. Foto N – Vladimír Šimíček
Anton Hrnko. Foto N – Vladimír Šimíček

Predseda výboru pre obranu a bezpečnosť sa dopustil dopravného priestupku. Odňatie preukazu nechcel komentovať.

Polícia v sobotu v Bratislave zadržala vodičský preukaz poslancovi SNS a predsedovi výboru pre obranu a bezpečnosť Antonovi Hrnkovi. Informáciu Denníku N potvrdil samotný Hrnko. „Áno, ale to je koniec, čo vám poviem. Dovi,“ povedal Hrnko a zložil. Na sms-správu už nereagoval. Poslanec vraj nedal prednosť v jazde.

Denník N oslovil políciu aj SNS.

Ešte do roku 2012 by sa Hrnkovi pri spáchaní dopravného priestupku nič nestalo, poslanci mali priestupkovú imunitu. Vo februári 2012 ju však parlament na návrh SaS, KDH, Mosta-Híd a SDKÚ zrušil. Za hlasovalo 147 poslancov. V júli toho istého roku, už za vlády Smeru, došlo aj k zrušeniu trestnoprávnej imunity poslancov. Hlasovalo za to 145 poslancov. K zrušeniu došlo po dlhých rokoch diskusie v parlamente.

Hrnko má ako predseda branno-bezpečnostného výboru na starosti aj políciu. Jeho výbor si môže kedykoľvek predvolať ministra vnútra alebo policajného prezidenta a žiadať od neho vysvetlenie pri rôznych kauzách.

Polícia môže podľa zákona o cestnej premávke zadržať vodičský preukaz v rôznych prípadoch, aj vtedy, keď príde k porušeniu dopravných predpisov závažným spôsobom. Medzi také patrí aj nedanie prednosti v jazde.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie