Denník N

Asociácia ustúpila, Vlhová a Velez-Zuzulová nemusia podpísať štatút

Prezident SLA František Repka (vpravo) a viceprezident Ivan Ivanič. Foto – TASR
Prezident SLA František Repka (vpravo) a viceprezident Ivan Ivanič. Foto – TASR

Lyžiarska asociácia však bude trvať na tom, aby sa štatút na ďalšiu sezónu doriešil ešte v lete.

Lyžiarska asociácia už v tejto sezóne nebude riešiť sporný Štatút reprezentanta.

„Berieme na vedomie návrh zástupcov reprezentantiek Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej,“ píše sa v stanovisku, ktoré SLA poslala novinárom po pondelkovom zasadnutí predsedníctva v Poprade.

Predsedníctvo, ktoré sa skladá zo zástupcov jednotlivých úsekov, sa však zhodlo, že je pripravené vstúpiť do rokovaní o podpise štatútu na budúcu sezónu.

„V prípade každého jedného reprezentanta budeme trvať na jeho podpise ešte pred začiatkom sezóny. Sme pripravení rokovať s každým individuálne,“ tvrdí lyžiarska asociácia.

SLA zároveň hovorí, že sa odmieta zúčastňovať na politických hrách. Ľudia z asociácie sa vo štvrtok stretnú so zástupcami ministerstva školstva.

„Ak by nám mali zastaviť financovanie, budeme sa musieť začať správať ako komerčný subjekt.“

Predseda parlamentu Andrej Danko minulý týždeň na tlačovej konferencii uviedol, že ak SLA do konca januára nezosúladí svoje stanovy so zákonom o športe, nedostane prvú splátku štátnej dotácie na rok 2017.

Stanovisko SLA v neupravenom znení:

Slovenská lyžiarska asociácia sa na dnešnom zasadnutí predsedníctva v Poprade uzniesla na týchto bodoch:

V prípade štatútu reprezentanta na prebiehajúcu sezónu 2016/2017 predsedníctvo SLA berie na vedomie návrh zástupcov reprezentantiek Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej. V praxi to znamená, že pre pretekárov aktuálna sezóna pokračuje a my im v nej úprimne držíme palce. Predsedníctvo SLA sa zároveň zhodlo na tom, že je pripravené vstúpiť do rokovaní o podpise štatútu reprezentanta na nasledujúcu sezónu v apríli 2017 a bude v prípade každého jedného reprezentanta trvať na jeho podpise ešte pred začiatkom sezóny. Sme pripravení rokovať s každým individuálne, načúvať ich návrhom a hľadať riešenie prijateľné pre všetkých.

Ako najdôležitejšie z hľadiska ďalšieho fungovania považujú členovia predsedníctva SLA rokovanie s ministerstvom školstva, ktoré sa uskutoční najbližší štvrtok (26. 1.). „Budeme pozorne počúvať. Po rokovaní uvidíme, ako ďalej. Ak by nám mali zastaviť financovanie, budeme sa musieť začať správať ako komerčný subjekt,“ uvádza sa v stanovisku SLA.

Predsedníctvo zároveň odmieta zúčastňovať sa politických hier, ktoré v posledných dňoch rozohrali niektorí politici s cieľom vytĺkať zo situácie politické body.

V roku 2017 bude SLA pokračovať s transparentným zverejňovaním všetkých finančných zdrojov, s ktorými jednotlivé úseky v rámci SLA narábajú. Dnes si verejnosť môže do detailov prezrieť, odkiaľ a kam putuje každý jeden cent. Každý športový úsek má transparentný účet. Slovenská lyžiarska asociácia a všetky jej úseky chcú byť a budú pod verejnou kontrolou.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie