Denník N

Cibulková absolvovala operáciu, vrátiť sa chce o tri mesiace

Hádajte, čo som urobila ako prvé po prebudení – pýtala sa Cibulková na svojom Facebooku. Foto – facebook.com/dcibulkova
Hádajte, čo som urobila ako prvé po prebudení – pýtala sa Cibulková na svojom Facebooku. Foto – facebook.com/dcibulkova

Slovenská tenisová jednotka nechce po operácii výrastku na ľavej päte nič urýchliť, prihlásila sa však už na júnový turnaj v holandskom Hertogenboschi.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v pondelok v Bratislave podrobila úspešnej artroskopickej operácii výrastku na ľavej päte a prvé dva týždne bude musieť nosiť ortézu.

Informoval o tom špecializovaný portál Tennis Arena.

„Bála som sa toho, ale zvládli sme to. Včera pred zákrokom som si ešte hovorila, že veď tá noha až tak nebolí, nemusela by som ísť na tú operáciu… Podvečer to už bolo v poriadku, prišla som sem a v pondelok ma operovali. Pamätám si, že mi dali niečo do žily, začala som sa smiať. A potom už iba to, ako ma zobudili,“ opísala 24-ročná tenistka pre tennis-arena.cz.

Cibulková pôvodne plánovala absolvovať chirurgický zákrok až po US Open, avšak bolesti ju donútili ľahnúť si pod nôž o čosi skôr.

Zákrok trval viac ako dve hodiny. „Doktor mi povedal, že výrastok bol veľký. Dobre, že sme to urobili. Bola som dlhšie v narkóze, nejaké dve a štvrť hodiny. Boli tam pozostatky zranení, ktoré som mala predtým. Museli to celé vyčistiť a potom osekať,“ pokračovala slovenská jednotka.

Po operácii nechce nič urýchliť, už sa však prihlásila na júnový turnaj v holandskom Hertogenboschi.

„Celkovo mám osem týždňov na rehabilitáciu. Teraz to už nechcem urýchľovať. Nemá zmysel riešiť, či mám hrať skôr o týždeň alebo o dva. Uvidíme, ako budem rehabilitovať. Mám okolo seba tím ľudí, ktorí sa tomu rozumejú. Niekedy to môže byť dlhšie alebo kratšie. Dúfam, že to bude trvať tri mesiace a nie viac,“ dodala Cibulková.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie