Denník N

Erik Tomáš sa ostro pohádal s poslancom SaS Baránikom

Alojz Baránik (SaS) a Erik Tomáš (Smer). Foto – TASR
Alojz Baránik (SaS) a Erik Tomáš (Smer). Foto – TASR

Rozpravu k správe ombudsmanky v parlamente sprevádzali krik a emócie. Vládny Smer pozval na balkón Národnej rady zástupcov Čistého dňa.

Poslanci parlamentu Erik Tomáš a Alojz Baránik sa v sále Národnej rady pohádali, nešlo však o bitku. Stalo sa to počas rozpravy k mimoriadnej správe odchádzajúcej ombudsmanky Jany Dubovcovej. Tá sa v nej dotýka aj resocializačného zariadenia Čistý deň.

O konflikte informovala na Facebooku aj RTVS. Poslanci vládneho Smeru pozvali zástupcov Čistého dňa na balkón Národnej rady, debata počas celého dopoludnia bola teda emotívna.

Keď v rozprave vystúpila poslankyňa SaS Natália Blahová, ktorá kauzu možného zneužívania detí v Čistom dni otvorila, reagoval poslanec Smeru Erik Tomáš.

Foto - tasr
Foto – TASR

Poradca premiéra nazval správu ombudsmanky aj Blahovej vystúpenie protivládnym komplotom. To rozčúlilo poslancov SaS, napríklad Alojza Baránika. Poslanci na seba začali kričať a Erik Tomáš v jednom momente vstal zo svojej lavice, prišiel k Baránikovi a chytil ho za plece. Potom sa vrátil sa na svoje miesto.

Tomáš pre Denník N povedal, že nešlo o žiadny fyzický konflikt, Baránikovi a jeho kolegom zo SaS len povedal, aby sa išli na balkón porozprávať so zamestnancami a rodinami detí z Čistého dňa. „Pán poslanec Baránik potom začal byť osobný, ale to ja už nechcem komentovať. Nie som v parlamente pre hádky,“ povedal.

Predsedajúci schôdze Martin Glváč musel na niekoľko minút rokovanie parlamentu prerušiť.

Video: Hádka v parlamente

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie