Denník N

Matovič: Zložil som Procházku, z Kaliňáka je trpený apendix, darí sa mi aj pri Dankovi. A pôjdem ďalej

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Líder OĽaNO Igor Matovič pochybuje o tom, či môže Ján Lunter v Banskej Bystrici poraziť Kotlebu. Ak by kandidoval Pellegrini, nevylučuje, že by ho podporil. S Bugárom, Ficom alebo Dankom rokovať nechce.

Počas mimoriadnej parlamentnej schôdze ste Robertovi Ficovi povedali: „Na kráľovskom dvore iba šašo mal tú výsadu povedať kráľovi pravdu do očí.“ Ste šašo?

To som hovoril premiérovi, ktorý sa tam schovával s kamarátom Bašternáka pod balkónom. Celé tri hodiny som sa ho snažil sledovať a pozerať sa mu do očí, aj keď uhýbal pohľadom. Povedal som, že v pohode mi môže nadávať do šašov namiesto argumentov, že mne to neubližuje, ale nech počúva, čo hovorím. Keď si niekto myslí, že som šašo, tak som, keď si niekto myslí, že nie som, tak nie som. Mne to je jedno a žily mi to netrhá.

Podľa vás ste šašo alebo nie?

Robím to, čo mohol robiť šašo na kráľovskom dvore. Hovorím pravdu do očí a veľakrát sa v tom cítim osamotený. Čudujem sa aj svojim opozičným spolubratom, že ako keby stále nejako kalkulovali – že nepoďme do nich tak, lebo veď niekedy pôjdeme s Bugárom alebo s Dankom a možno aj s Ficom. Títo všetci traja stoja na druhej strane brehu a tadiaľto cesta nejde.

Nemôže sa stať, že aj pre narastajúci extrémizmus budete raz stáť na jednom brehu?

Dá sa to spraviť aj bez nich. Extrémizmus nám tu nevyskočí na viac ako na nejakých 15 percent. Je to kyselina, na ktorú môžeme nasadiť zásadu, napríklad takú, že podáme pomocnú ruku KDH a SMK, aby sa dostali do parlamentu. Povedať si, že preto, lebo Kotleba bude v parlamente, sa mám bratať s korunovanými zlodejmi a podvodníkmi a kalkulovať so spoluprácou s nimi, tak to určite nie.

Ide skôr o vaše metódy, ktoré môžu spôsobiť, že s vami do budúcnosti nikto nebude chcieť spolupracovať.

Neregistrujem, že by so mnou nikto nechcel spolupracovať. Ja som prišiel s návrhom za SaS, aby sme išli do intenzívnej spolupráce, a máme bezproblémový vzťah. Ja som oslovil KDH a pred tromi týždňami som mal najkamarátskejší rozhovor v histórii s Lojzom Hlinom. Nemám problém si sadnúť s človekom, s ktorým som sa pred štyrmi rokmi rozišiel. Rovnako som oslovil aj SMK. To je dohromady 35 percent preferencií, podstatná časť opozície. To, že so mnou nechce spolupracovať Fico, Danko alebo Bugár? Veď ja o to ani nestojím.

Nemáte pocit, že to preháňate?

V čom?

Napríklad v tom, keď poviete Erikovi Tomášovi, že je Goebbels.

Človek, ktorý poradí premiérovi, aby namiesto Rómovia teraz hovoril Cigáni, je Goebbels a za tým si stojím. Sú to najpodlejšie metódy, ktoré na základe rád Goebbelsa používal Hitler. To sa teraz budem tváriť, že ním nie je? Je to čistá, odporná, najprízemnejšia propaganda, ktorá existuje. Naozaj sa ma to dotýka, keď vidím tie chúdence decká v osadách. Fico im nepodal žiadnu ruku, Tomáš mu neporadil – počúvaj, poďme tam postaviť škôlky a ukážme, že sa to dá.

Rómska problematika je komplikovanejšia a problém s jej riešením mali doteraz všetky vlády. Váš nominant Peter Pollák bol naposledy splnomocnencom vlády pre Rómov, keď bol ministrom vnútra Robert Kaliňák.

A odišiel preto, lebo mu Kaliňák viac ako rok neodpovedal na e-maily, na telefonáty a esemesky. Mal priameho nadriadeného, bez ktorého nemohol urobiť nič. To zas budú len konferencie, štúdie, ťažké prachy na blbosti a reálne neurobí pre tie osoby nič. Kľúčové je dostať tie deti do škôlky. V Jarovniciach 2-tisíc detí vychováva blato a večer idú spať do chatrče dvanásti na koberci na zemi. Premiér tu teraz začne používať slovo Cigáni, lebo mu to vyšlo v prieskume. Toto sú fašistické metódy. Ak to Fico bude ďalej robiť, budem nosiť tričko Cigáň Fico a dám tomu slovu iný význam.

Je v poriadku povedať Bélovi Bugárovi, že je nenažratý zlodej?

On mi predtým povedal, že sa nebude baviť s daňovým podvodníkom. Človek, ktorý okradol svoju vlastnú rodinu pri výstavbe R7.

Prečo hovoríte, že okradol rodinu?

Lebo tie pozemky odkúpil od svojej rodiny a potom ich predal štátu za pol milióna eur. Neprišiel potom za tou svojou rodinou a nepovedal – počúvajte, zarobil som na vašom pozemku, podelíme sa pol na pol.

Ako viete, že to neurobil?

Už by to určite povedal.

Bugár pozemky kúpil spôsobom, ktorý nie je možné označiť za krádež.

Keď si človek, ktorý mohol ovplyvniť trasovanie diaľnic, kúpi od rodiny takýto pozemok a potom ako predseda jednej z koaličných strán môže rozhodnúť, kadiaľ diaľnica presne pôjde, tak sa to dá nazvať zlodejinou aj cynickým hyenizmom.

Bugár hovorí, že v čase, keď pozemky kupoval, nebolo jasné, kadiaľ cesta pôjde.

Podľa mojich informácií to už bolo v čase, keď sa robili štúdie, a potom bol v koaličnej vláde, ktorá rozhodla, že cesta pôjde cez Bugárov pozemok.

Je v poriadku označovať predsedu parlamentu slovom „špina“?

Kedy som mu povedal, že je špina?

Pri kauze kapitán, keď ste sa hádali na Facebooku.

Možno sa to slovo zdá príliš silné, neviem kontext, v ktorom som to povedal. Myslím si, že títo ľudia sú špinou, ktorá zašpinila celé Slovensko. Neviem, či to bolo preto, že išiel špinavo pre modrú knižku vyťahovať zdravotnú dokumentáciu.

Prečo máte modrú knižku?

Žiaden novinár zatiaľ neklesol tak hlboko, aby sa ma pýtal na moju zdravotnú dokumentáciu, takže túto otázku nechám nezodpovedanú.

Predseda parlamentu na tlačovke naznačoval, že máte modrú knižku podvodom, je to legitímna otázka.

Určite ju nemám podvodom a považujem to za svoje súkromie. Nebudem sa vám v tejto veci spovedať, takisto ako mňa nezaujíma, prečo napríklad nejaká novinárka nemôže mať dieťa. Nikdy neklesnem tak hlboko, aby som sa jej pýtal, či má problém s vaječníkmi. Je to takisto nízke, ako keby som mal teraz odpovedať na túto otázku.

To, že politici, ktorí sa uchádzajú o významnú verejnú funkciu, zverejnia svoj zdravotný stav, je úplne bežné, urobili to pred voľbami aj kandidáti na prezidenta.

Nekandidujem na vrcholovú funkciu, napríklad prezidentskú. Ešte nech to Danko párkrát spomenie, že som si vybavil modrú knižku, a potom bude veľmi nemilo prekvapený, keď to zverejním. Ľudia sa zhnusia z toho, keď sa dozvedia pravdu.

Igor Matovič a jeho vizuálne pomôcky. Foto N – Tomáš Benedikovič
Igor Matovič a jeho vizuálne pomôcky. Foto N – Tomáš Benedikovič

V utorok vás po tom, ako ste plagátom zablokovali mimoriadnu schôdzu, kritizovali aj vaši opoziční kolegovia. Vy ste pre Nový Čas povedali: „Nejaký Krajniak alebo Beblavý, to sú ľudia, ktorí sa téme energií nevenovali. Sú žiarliví, že sme prinútili Fica niečo zmeniť.“

Viete, prečo som to povedal? Ja som totižto Ficovi pôvodne hovoril, že v opozícii nie je nikto, kto by mal niečo spoločné s privatizáciou, ale v skutočnosti sú tam dvaja ľudia – nejaký Krajniak a Beblavý. Nejaký Krajniak bol členom prezídia FNM v čase najväčšej privatizácie, rozhodoval svojím hlasom o tom, ako sa bude privatizovať. A priama rodina Beblavého zarobila 60 miliónov eur, keď od nich Slavia Capital odkúpila podiel v Palme Tumys. Jeho otec ju sprivatizoval v roku 1992 v mečiarovskej privatizácii a v roku 2008 predal podiel Slavii Capital a dnes sa tvári za cukrového. Ak si oni do mňa buchnú a vyťahujú dýku od chrbta, tak sa ma to dotkne.

Neobávate sa toho, že tým, ako na každého osobne útočíte, s vami nebude chcieť nikto po voľbách spolupracovať? V posledných dňoch vám to vyčítali viacerí komentátori.

Prekáža mi, že hovoríte, že útočím na každého. Neútočím na každého. Útočím na Fica, na Danka, na Bugára, a keď niekto do mňa z opozície buchne, tak to vrátim. Beblavý do mňa pri každej jednej príležitosti nepríjemne od chrbta útočí. Odmietam sa pozerať na Beblavého, že to je ten chrumkavý a cukrový, lebo si ho vyvolil Denník N.

Nikto si ho nevyvolil. Neznesiete ani trochu kritiky.

Znesiem, ale objektívnu.

Je objektívne kritizovať vás za to, že ste v utorok vytiahli plagát namiesto toho, aby ste ukázali ten istý obrázok na prílohe, ktorá bola súčasťou návrhu na odvolanie. Vtedy by ste neporušili rokovací poriadok.

Čím som ho porušil? Nájdite mi jedno ustanovenie.

Vizuálne pomôcky sú, bohužiaľ, zakázané.

Ale to nebola vizuálna pomôcka, veď to bolo súčasťou prílohy.

Ten plagát nebol súčasťou prílohy, ale jej zväčšený formát.

Ukážte mi, kde je v „rokováku“ napísané, že príloha má mať rozmer A4?

Neobhajujem nový rokovací poriadok. Hovorím len to, že sa dalo čakať, že ak vytiahnete väčší plagát, a nie klasickú prílohu A4, tak predseda parlamentu bude od vás žiadať, aby ste ho schovali, a preruší schôdzu. Je legitímne vás za tento postup kritizovať.

Ani Krajniak, ani Beblavý sa tých ľudí nezastali. Neurobili pre nich kvôli faktúram nič, ja som za ten čas zorganizoval desať tlačoviek. Títo ľudia nemajú žiadne morálne právo ma kritizovať. Beriem kritiku od komentátora za to, že má názor, že A3 je iné ako A4, hoci to nie je v rokovacom poriadku. Ale ak ma ide kritizovať človek, ktorý má maslo na hlave, lebo sedel v prezídiu FNM a rozhodoval o privatizácii, tak ten na to morálne právo nemá. Politik predsa nemusí zniesť akúkoľvek kritiku. 

Nie prvýkrát ste použili pri svojej politickej práci ukradnutú fotografiu. Ako sa vám môžu diať takéto amatérske chyby?

Už vo vašej otázke je predpojatosť o tom, akí sme strašní amatéri.

Aj Denníku N ste ukradli fotografie, tak možno som predpojatá. Opakuje sa to.

O. k., ale nepočúvate argument, že sme si to objednali u agentúry, ktorá fotku babičky nekúpila. Dozvedeli sme sa to dodatočne, dnes máme na babičku autorské práva odkúpené, máme aj dohodu s fotografom a pozostalí nám držia palce a sú zhrození z toho, ako to Fico zneužil.

To štvrtkové trojhodinové vystúpenie v rozprave ste mali dopredu pripravené? To sa tiež niektorým zdalo príliš.

Aj mne možno (smiech). Mal som pocit, že už hovorím viac ako hodinu, keď som sa prvýkrát pozrel na čas. Zistil som, že hovorím 2 hodiny 42 minút. To už bolo aj na mňa pocitovo príliš, keď som to číslo videl, ale ešte som dal ďalších 20 minút. Keď to odľahčím, tak som si aj odskúšal svoj klub, ako so mnou „držia“. Neboli schopní mi priniesť vodu. Moja manželka si zapla prenos a zavolala na klub, nech mi donesú vodu, že strácam hlas. Bola to široká téma, mal som potrebu hovoriť o všetkom a vyvrátiť kľúčový argument Fica, že konal, hneď ako sa o probléme dozvedel. Preto bolo dôležité odkomunikovať 50 článkov, že o tom veľmi dobre vedel a problém ignoroval.

Váš poslanecký klub opustili Viera Dubačová a Oto Žarnay. Mrzí vás to?

V slobodnom klube ma to nemrzí. Mali sme debatu na klube, odbiehal som, mal som inú robotu a potom mi prezentovali, že oni teda asi nejdú z klubu von. Vedel som, že Vierke veľmi záleží na tom, aby postavila občiansku kandidátku v banskobystrickom kraji na čele s Lunterom a porazili tak Kotlebu. Vysvetľovala mi, že ak pôjde za Bugárom ako z OĽaNO, tak sa s ňou ani nestretne, a myslí si, že lepšie sa jej podarí vyjednávať, keď bude nezávislá, ale že teda zostávajú. Povedal som, že Vierka, ak sa budeš cítiť tak, že neurobíš maximum pre to, čo chceš, tak je lepšie, aby ste z klubu odišli, a máte kedykoľvek otvorené dvere späť. Všetci na mňa pozerali. Nám to predsa ničím neublíži, ak odídu z klubu, sme slobodný klub slobodných ľudí.

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Podporujete Jána Luntera na župana?

Keď sa zverejnila správa, že kandiduje, reagoval som, že je to super, lebo túžim po tom, aby sa do politiky dostali ľudia, ktorí majú reálne výsledky. Potom sme sa s Veronikou Remišovou s pánom Lunterom stretli, chceli sme ho zažiť naživo. Dnes mám trochu pocit, že už je unavený. Obávam sa, že proti tomu energiou nabitému Kotlebovi môže byť slabý protikandidát, aj keď je čestný človek. Som z toho trochu vyrušený.

Podporujete ho na župana?

Je mi sympatický jeho životný príbeh, ale po osobnom stretnutí som nebol nadšený z tej energie.

Podporujete ho?

Považujem pána Luntera za fajn kandidáta, ale poďme hľadať ešte spoločnými silami čo najlepšieho kandidáta. Z dvoch kandidátov, ktorí sú známi, podporujem pána Luntera, ale mali by sme sa k Bystrici postaviť ešte zodpovednejšie.

Hypoteticky – keby Smer postavil proti Kotlebovi svojho najpopulárnejšieho politika v kraji, ktorým je Peter Pellegrini, podporili by ste ho?

Ak by nebol lepší kandidát a bola by to jediná cesta, ako zastaviť niečo nezdravé v Banskej Bystrici, viem si to predstaviť. Musíme sa správať veľmi zodpovedne. Voľby do VÚC sú niečo iné ako tie národné. Zodpovednosť káže podporiť toho najlepšieho, ktorý bude stáť proti nemu.

Rokovali ste už o Banskej Bystrici s nejakým predsedom politickej strany?

Jedine so Sulíkom, s Hlinom a so šéfom SMK Menyhártom.

Prečo nie s Bugárom, Dankom alebo Ficom?

Oni hovoria, že sú hrádza proti extrémizmu, očakávame, že z ich strany príde iniciatíva. Zatiaľ robia len kroky, ktoré vyhovujú Kotlebovi – ako jedno kolo volieb.

Koho podporujete v Bratislave?

Mojím cieľom je, aby sme dali dokopy koalíciu OĽaNO, SaS, KDH a SMK. Spečatiť by sme to mali v najbližších dňoch, o konkrétnych kandidátoch budeme hovoriť potom.

V každom kraji?

V každom nie. Ísť s SMK v Žiline, v Prešove alebo v Trenčíne je hlúposť, ale v tých ostatných v pohode. Nemali by sme sa k SMK správať ako k prašivému psovi tak, ako to robí Bugár. Práve preto som sa stretol aj s Menyhártom. Bugár to nedokázal, ako je rok dlhý.

Koho si vážite vo vládnej koalícii?

Neviem. Ťažko by som lovil medzi ministrami, to by som musel asi veľmi dlho rozmýšľať. Medzi poslancami sú ľudia, ktorých mi je ľúto. Ako keby uverili Ficovi, Dankovi a Bugárovi, že to myslia úprimne, a teraz sa čudujú, ako sa do niečoho nechali vtiahnuť a dnes už nie je cesta von. Je mi ich ľúto, že sú naivní, ale zároveň ich odsudzujem, lebo nevystúpia z toho vlaku.

Nikoho vo vláde si nevážite?

Čo to je vážiť si? Keď niekto kryje podvod, je to pre mňa rovnaký podvodník, aj keď podvod nepácha. Napríklad Žitňanská. Nestačí, že povie tisíckrát za rok, že je znepokojená. To je blbosť. Aj keď je žena, musí buchnúť po stole a povedať, nech ide Kaliňák z kola von. Ak by to spravila, Kaliňák z kola von pôjde a Fico kapituluje. Rád by som si ju vážil, ale nedáva mi na to dôvod.

Protischránkový zákon, exekučná novela?

Zoberte si križovatku Triblavina, je tam firma Starland, ktorá má skúpených tristo hektárov presne okolo križovatky. Mám tušenie, že sú za tým Glváč a Počiatek, ale v skutočnosti sú tam formálne napísané cyperské schránky a schránkový zákon sa toho netýka. Ak to pani transparentná myslí vážne, nech teraz presadí, že žiadna schránková firma nemôže mať akýkoľvek osoh zo žiadnej štátnej investície.

Viete preukázať, že sú za tým Počiatek a Glváč?

Mám tušenie.

V politike sa bežne dopočujete všeličo a často sú to vymyslené veci, ktoré majú niekoho očierniť. Ak to neviete preukázať, nie je to len ohováranie?

Mám tušenie, že títo ľudia sú za tým. Akurát za pána ministra Počiatka sa začala križovatka stavať, po troch týždňoch sa všetko začalo meniť tak, aby to vyhovovalo akurát tejto jednej firme. Preto hovorím, že mám tušenie, nemám istotu, bodaj by som ju mal, bodaj by som videl na každý jeden účet, ktorý je na svete v každej schránkovej destinácii.

Politici vám často vyčítajú, že máte hneď rozsudok, ale nemáte dôkazy.

Keď poviem, že mám tušenie, že sú za tým Glváč a Počiatek, to nie je rozsudok. Tak ako sme mali indície, že Kaliňák má niečo s Bašternákom. Išli sme za tým a nakoniec sa zistilo, že naozaj s ním niečo má. Tak ako mám tušenie, že Ficov byt je v skutočnosti jeho, lebo inak by sa ho tak silou-mocou nedržal. Je mu nepríjemné, že ho niekto chce odtiaľ vysťahovať.

Mysleli ste vážne, že by ste mu kúpili nový byt?

Za tú hanbu, ktorú robí Slovensku a ako demoralizuje ľudí, by som si to určite radšej zobral na tričko ako mať premiéra, ktorý býva v podvodníckom byte.

Aký bohatý človek ste?

Neviem.

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ste taký bohatý, že môžete kúpiť Ficovi byt?

Nedávno som dal ponuku, že dám milión eur niekomu, kto nájde nahrávku, že som bol vulgárny. Viem, že ten milión nemusím mať, lebo nikto takú nahrávku nemá. Môžem povedať, že Ficovi kúpim byt, lebo Fico to nikdy nevyužije.

A ak áno?

Potom to bude môj problém a budem musieť tie peniaze vzhľadom na verejný prísľub zohnať. Dnes tie peniaze k dispozícii vôbec nemám.

Akým majetkom disponujete?

V roku 2006 som všetko nechal svojej dcére a manželke. Ako svoj majetok som si doprial auto za 33-tisíc eur a mal som svoj účet. Auto som 31. januára 2017 previedol na manželku, ale používam ho ďalej a na účte mám 117 eur. Nevyužívam ho, používam hotovosť, ale tiež ho zruším, a to z toho dôvodu, že ak si kapitán myslí, že ma bude lynčovať pokutami za to, že si uplatňujem svoju slobodu slova, a nútiť ma, aby som sklonil hlavu pred jeho totalitou, tak nech dá na mňa exekútora. Nebude mi mať čo zobrať.

Akým majetkom disponuje vaša rodina?

Nemám to spočítané, mňa to nezaujíma. Zaplatil som 500 miliónov korún daní a odvodov. V roku 2008 zarobila naša firma 5 miliónov eur. Na takúto firmu som sa kvôli politike vykašlal, dnes je na kolenách. Nebol som nikdy odkázaný ísť do politiky niečo zarobiť. Ako rodina sme niečo zarobili.

Ako pokračuje vaše vyšetrovanie?

Neviem, nie som nikde obvinený, naposledy v októbri mi vrátili účtovníctvo.

Andrej Danko vám vyčíta, že OĽaNO, to sú len štyria ľudia, ktorí rozhodujú o všetkých peniazoch, a považuje to za nedemokratické. Ako budete ďalej fungovať?

V našom hnutí rozhoduje o všetkých zásadných veciach poslanecký klub, je to tak už piaty rok.

To je len neformálna dohoda.

Áno, po formálnej stránke sme hnutie, ktoré má štyroch členov. Našou ambíciou nebolo hrať sa na mnohočlennú stranu.

Je to demokratické, ak má hnutie štyroch členov a neprijíma žiadnych nových?

Neregistrujeme, že by sa k nám ľudia húfne hlásili. Dankovi sa možno prihlási stovka mesačne, lebo vedia, že ak budú členmi, dosadí ich do dozornej rady a bude biznis. U nás to takto nie je. Danko hovorí, že mať členov strany, tak to je kvalita. Vidíme, akých členov má.

Neuvažujete teda nad zmenou?

Určite chceme bližší vzťah s voličmi, ale aj modernejší. Ak máte členstvo, je to formálne, skostnatené. Chceme vytvoriť veľkú skupinu registrovaných sympatizantov.

Toto hovoríte už asi piaty rok.

Hovorím to asi rok. Možno dva. Možno mám iné starosti, aby som teraz riešil, ako vyhovieť nočným morám kapitána Danka.

Na tlačovej besede po utorkovej schôdzi ste rozprávali o vulgarizme, ktorý Béla Bugár povedal Veronike Remišovej, hoci ona vás prosila, aby ste to nehovorili. Nie je v politike dôležité dokázať nevykvákať napríklad rozhovor, ktorý prebehne medzi štyrmi očami?

Veronika štyri – päť mesiacov hovorila, že nechce, aby som to riešil. Tento týždeň som jej povedal, že už to poviem, či môžem, a ona, že môžeš.

Takže dá sa s vami viesť neformálny rozhovor a dôverovať tomu, že sa jeho obsah nikdy nedostane na verejnosť?

Nahral som si Procházku a myslím si, že som urobil záslužný čin. Aj keď som bol pre bratislavskú kaviareň odporný vyvrheľ, lebo som im zobral toho bôžika, ktorého si vystavali na oltár a chceli sa k nemu modliť. Vyzliekol som ho donaha. Myslím, že je správne urobiť takúto vec aj nabudúce, ak by som ju zažil.

Takže lepšie je rátať pri rozhovore s vami, že si to nahrávate.

Nenahrávam si, ale viete, aký som odvtedy slobodný? Odvtedy sa so mnou o špinavosti nikto nebavil a zlodeji typu Bugár a spol. sa mi vyhýbajú, lebo vedia, že so mnou sa nedá.

Ako teda budete rokovať s Bugárom alebo Ficom o Banskej Bystrici?

Budem sa tomu vyhýbať.

Akože sa tomu budete vyhýbať? Nie je dôležité poraziť Kotlebu?

Nemusím to dohadovať ja. VÚC má u nás na starosti jeden človek z tímu a Veronika Remišová s Richardom Vašečkom. Nemám chuť sa baviť s Bugárom alebo s Dankom. Netúžim po stretnutí s takýmito ľuďmi. Je mi z nich zle, len keď ich vidím. Prečo by som na stretnutie s nimi nemohol poslať niekoho, kto bude mať splnomocnenie?

Čo ak s nimi raz budete musieť vládnuť?

S kým, prosím vás? Určite taká situácia nenastane. Mojím cieľom je týchto ľudí z politiky vytlačiť, aby išli do zabudnutia ako Slota a Mečiar. Ja som vyštval Slotu z kľúčovej predvolebnej debaty. Musel sa kvôli mne postaviť a odísť a podľa mňa preto sa SNS nedostala do parlamentu v roku 2012. Zložil som Procházku, je v paži, Kaliňáka sme vyzliekli donaha a z korunného princa je trpený apendix Smeru, a kto vyprovokoval Danka, aby pobozkal výložky? Bolo to na otázku, že poslanec Matovič ho vyzýva, aby sa vzdal kapitánskej hodnosti. Takže myslím, že aj pri Dankovi sa mi darí, a pôjdem takto ďalej. Sú zo mňa nervózni, vedia, že som ich tŕň v päte.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Robert Kaliňák

ÚRSO

Slovensko

Teraz najčítanejšie