Denník N

Vlhová skončila štvrtá, Velez-Zuzulová v slalome na MS vypadla v druhom kole

Sklamanie Veroniky Velez-Zuzulovej po vypadnutí v druhom kole. Foto - ap
Sklamanie Veroniky Velez-Zuzulovej po vypadnutí v druhom kole. Foto – ap

Pre 32-ročnú Veroniku Velez-Zuzulovú to bola posledná účasť na majstrovstvách sveta.

Už dopredu vedela, že to bude jej posledná účasť na majstrovstvách sveta. Veronika Velez-Zuzulová bola po prvom kole slalomu v St. Moritzi na treťom mieste a živila nádej na prvú individuálnu medailu zo svetového šampionátu v kariére.

Do druhého kola išla naplno, čo sa jej však vypomstilo, keď chytila špicara a nedokončila preteky. Petra Vlhová dosiahla životný úspech, celkovo skončila štvrtá.

„Toto bude bolieť ešte asi dlho, ale taký je šport. Dala som do toho všetko, ale nestačilo to,“ uviedla Velez-Zuzulová na svojom Facebooku.

„Ešte ma do konca sezóny čakajú dvoje preteky Svetového pohára, na ktorých si môžem zlepšiť náladu. A, samozrejme, gratulujem, Peťka!“

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1203298236386600&id=400906173292481&substory_index=0

Staronovou majsterkou sveta je suverénna Mikaela Shiffrinová z USA s náskokom 1,64 s pred Wendy Holdenerovou zo Švajčiarska a Švédkou Fridou Hansdotterovou.

Favorizovaná obhajkyňa titulu a líderka SP Mikaela Shiffrinová vyhrala už prvé kolo pred Holdenerovou, ktorá už na šampionáte získala zlato v alpskej kombinácii. Americká fenoménka, ktorej tréner Mike Day postavil trať 2. kola, išla aj v ňom opäť dravo a technicky. Olympijská šampiónka tak získala svoje tretie slalomové zlato z MS.

„Toto druhé kolo bolo pre mňa naozaj výzvou. Bol to bláznivý deň, ale som šťastná. Mám dve medaily z MS, som naozaj nadšená,“ povedala Shiffrinová.

Zuzulová bola po prvom kole so tratou 59 stotín tretia, ale v druhom urobila už v hornej časti chybu a vypadla.

Vlhová: Chyby v každej časti trate

Jej mladšia krajanka Vlhová útočila zo štvrtej pozície po 1. kole (strata 76 stotín). V strednej prudkej pasáži trochu zaváhala, ale dokázala sa s tým dobre vyrovnať. V záverečných metroch však opäť stratila a zaradila sa za Hansdotterovú. Od pódia ju delilo 14 stotín.

„Mala som pocit, že robím chyby na každej časti trate a že v cieli budem mať jasnú stratu. Ale najhoršie som išla tú poslednú časť, tam som bola pomalá, nevedela som sa chytiť. Škoda. A keď som v cieli videla, že som druhá, tak som skoro skolabovala. Keď si to teeraz premietnem, tak je to výsledok, ktorý aj mrzí, lebo to bolo kúsok od medaily,“ konštatovala pre TASR.

Druhá jazdu hore na rovine opäť zvládla na svoje pomery solídne a potom v extrémnejších a strmých oblúkoch tradične zvyšovala tempo. „U mňa sa tie pocity teraz striedajú. Som aj smutná a sklamaná, lebo dnes to bolo veľmi tesné. To druhé kolo som išla ozaj zle a tam som si prehrala medailu. Ak chcem mať medailu na majstrovstvách sveta, musím jazdiť s minimom chýb. Mrzí ma to, lebo štvrté miesto je asi najhoršie pre športovca.“

Z vyše 90 štartujúcich žien postúpili do 60-členného 2. kola aj ďalšie dve Slovenky, ktoré si vybojovali účasť v súťaži v kvalifikácii. Tereza Jančová skončila napokon na 43. mieste, jej krajanka Klaudia Nemcová hneď za ňou na 44. pozícii.

Výsledky – slalom – MS:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:37,27 min., 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,64 s., 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,75, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +1,89, 5. Šárka Strachová (ČR) +2,05, 6. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +2,22, 7. Ana Buciková (Slov.) +2,62, 8. Emelie Wikströmová (Švéd.) +2,93, 9. Denise Feierabendová (Švaj.) +2,96, 10. Bernadette Schildová (Rak.) +2,97, … 43. Tereza JANČOVÁ +11,52, 44. Klaudia NEMCOVÁ +13,77, … Veronika VELEZ-ZUZULOVÁ (všetky SR) nedokončila 2. kolo

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie