Denník N

Reťazec Delia otvoril v Avione dočasnú predajňu

Menšie potraviny budú v nákupnom centre fungovať len dovtedy, kým sa neotvorí väčšia predajňa.

Obsadil priestor v lukratívnom bratislavskom nákupnom centre Avion, no predávať v ňom bude len niekoľko mesiacov. Obchodný reťazec Delia, ktorý zatiaľ pôsobí len na západnom Slovensku, kde prevádzkuje menšie obchody s potravinami, dnes otvoril v poradí 25., no zároveň dočasný obchod. Má 170 metrov štvorcových a je v pasáži obchodného centra.

Bude suplovať veľkú predajňu s potravinami. Tú predošlú pod názvom Hypernova totiž jej prevádzkovateľ Terno real estate zatvoril. Nový nájomca, ktorý má byť podľa doteraz zverejnených informácií diskontný reťazec Kaufland, by mal otvoriť svoju, o niečo menšiu predajňu ako mala pôvodne Hypernova, na jeseň tohto roku.

„V Avione budeme pôsobiť dočasne, pokiaľ sa v obchodnom centre neotvorí hypermarket. Vnímame to ako jedinečnú príležitosť a podporu značky ako takej,“ povedal riaditeľ spoločnosti Delia Jozef Berko.

Dodal, že v tomto roku reťazec, ktorý otvoril prvý obchod v decembri 2015, plánuje ďalšiu expanziu. Opäť sa zameria na prevádzky v Bratislave a okolí.

Vedúca maloobchodného tímu spoločnosti Cushman & Wakefield na Slovensku Katarína Paule priznala, že tento koncept v Avione je neštandardný. „Delia na malej ploche obslúži a zabezpečí chýbajúcu komoditu návštevníkom centra. To potvrdzuje, že sú schopní akceptovať výzvu a značka je hodná pozície v najlepších obchodných centrách,“ hovorí.

Reťazec Delia sa už osvedčil ako náhradný predajca potravín už vlani, keď mal problémy prevádzkovateľ hypermarket Carrefour v bratislavskom nákupom centre Polus City Center.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie