Denník N

Česká snoubordistka potvrdila svoju homosexualitu. Ako národ sme celkovo v pohode, tvrdí

Šárka Pančochová je striebornou medailistkou z majstrovstiev sveta v snoubordingu v roku 2011.

Česká snoubordistka Šárka Pančochová potvrdila svoju homosexuálnu orientáciu. Vicemajsterka sveta z roku 2011 v disciplíne slopestyle potvrdila informácie pre české médiá počas prebiehajúceho svetového šampionátu v Sierra Nevade.

„Možno to bude inšpirácia pre ostatných. Najdôležitejšie zo všetkého predsa je, či ste dobrý človek,“ povedala 26-ročná športovkyňa pre portál idnes.cz.

„Keď sa ma na to niekto opýtal, nikdy som to netajila. Ale rovnako som to nikde verejne nevyhlasovala, pretože je to moja osobná vec a nikoho to nemusí zaujímať,“ pokračovala.

Pančochová verí, že reakcie na jej zverejnenie budú v Českej republike pozitívne. V krajine sú od roku 2006 povolené registrované partnerstvá.

„Myslím, že ako národ sme celkovo v pohode. Ale mne je skutočne jedno, čo si o mne ľudia myslia. Som sama sebou. Robím šport ako najlepšie viem, žijem život ako najlepšie dokážem. Chovám sa k ľuďom dobre a myslím, že to je dôležitejšie ako moja sexuálna orientácia,“ dodala piata zo slopestyle na ZOH 2014 v Soči.

„Ste, kým ste – a ľudia by vás nemali súdiť podľa toho, akú máte sexuálnu orientáciu. Ale za to, aká ste osoba. To vidím ako pozitívnu vec.“

Pančochová prezradila, že z jej rodiny o jej orientácii vedeli všetci okrem babičky. „Dievča som mala aj skôr, vždy som ho priviedla do Česka.“

O svojej homosexualite otvorene hovoria hlavne tenistky – napríklad Martina Navrátilová či Amelie Mauresmová. Zo slovenských športovcov bol homosexuálom krasokorčuliar Ondrej Nepela.

Pančochová (prvá zľava). Foto - tasr
Pančochová (prvá zľava). Foto – tasr

 

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie