Denník N

Imrecze sa pochválil novou službou, daňové priznanie môžete odovzdať priamo z auta

Foto - Finančná správa
Foto – Finančná správa

Opozičný politik Beblavý poznamenal, že pri investícii viac ako 100 miliónov do IT daniarov by čakal iné služby.

Šéf finančnej správy František Imrecze sa na Facebooku pochválil, ako vyšli v ústrety motoristom, ktorí chcú podať daňové priznanie a majú problém s parkovaním. Preto skúšajú odovzdávanie daňových priznaní „drive-in“. Pred daňovým úradom bude pristavené auto, kde motoristi len podajú tlačivo, vezmú si potvrdenie a bez toho, aby vystúpili, môžu pokračovať v ceste.

„Chceme vám vyjsť v ústrety, aby ste nemuseli pri podávaní daňových priznaní riešiť parkovanie. Zistili sme, že pre väčšinu z vás je to často najväčšou záťažou. Pomôže vám to?,“ pýta sa Imrecze.

Daniari chcú novinku začať testovať v Bratislave a nerozbehnú ju hneď vo veľkom. „Bude to len jedno auto pred daňovým úradom na Ševčenkovej ulici. Uvidíme, či bude o túto službu záujem alebo nie,“ povedala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Otestovať to chcú 31. marca. Ak sa to osvedčí, nevylučujú, že to využijú aj v budúcnosti.

Aktivitu daniarov si všimol opozičný poslanec Miroslav Beblavý, ktorý ju aj skomentoval: „Chcem oceniť túto snahu, ale pri viac ako 100 miliónoch eur len na nový informačný systém Finančnej správy by som očakával riešenia, ktoré viac pripomínajú Britániu a menej Burundi.“

Macíková hovorí, že to naozaj iba testujú. „Naďalej však dávame do pozornosti predovšetkým elektronickú komunikáciu s daňovým úradom,“ uviedla hovorkyňa.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie