Denník N

Taliani vymysleli kabínky na spanie na letisku, volajú sa Zzzleepandgo

Za šesť eur na hodinu si na letisku budete môcť pospať vo zvukotesných kabínkach. Už ich testujú na letiskách v Miláne či v Bergame.

Stalo sa to už mnohým. Priletíte na prestupné letisko v strede noci a nasledujúci let vám ide až ráno. Ste unavený, no nechcete dať veľa peňazí za hotelovú izbu na letisku. A tak sa zložíte na krátky, prerušovaný spánok, kde sa dá.

Na lavičku či ku stene do rohu, podobne ako desiatky iných cestujúcich. A ak sa vám vôbec podarí zaspať, každú chvíľu vás budia letiskové oznamy.

Po novom si však za pár eur budete môcť pospať v pokoji a nerušene na posteli. Traja mladí Taliani prišli s produktom, ktorý má výstižný názov Zzzleepandgo, čo v preklade znamená: Vyspi sa a choď. Ide o prenosnú kabínku na spanie na letisku.

Informoval o tom taliansky denník La Repubblica.

FOTO - ZZZLEEPANDGO
FOTO – ZZZLEEPANDGO

Zvukotesné

Kabínky Zzzleepandgo majú posteľ a sú zvukovo izolované.

Keď do nich zákazník vstúpi, systém automaticky vymení posteľnú bielizeň, rovnako aj vzduch. Majú wi-fi, budík či oznamy o najbližších letoch.

Prvá hodina v Zzzleepandgo bude stáť osem eur, každá ďalšia počítaná po minútach šesť eur. Pri odchode systém zákazníkovi vyráta čas strávený v kabínke.

Kabínka má aj vlastnú WIFI. FOTO - ZZZLEEPANDGO
Kabínka má aj vlastné WI-FI. FOTO – ZZZLEEPANDGO

Nápad na letisku

Myšlienka na niečo podobné trom mladíkov do 30 rokov napadla, keď čakali na letisku v Berlíne.

,,S priateľom Albertom sme cestovali osláviť promócie nášho kamaráta. Meškanie nás prinútilo kempovať v noci v preplnenej letiskovej čakárni, cudzí ľudia zaspávali na nás. Viac ako čokoľvek iné by sme v tom momente prijali posteľ, miesto, kde si môžeme chvíľu oddýchnuť,“ povedal pre taliansky denník Anthony Denstantini, ktorý má na starosti reklamu.

Ich kabínky už testujú na niektorých letiskách, napríklad v Miláne či v Bergame. Zaujať by nimi chceli aj na blížiacej sa svetovej výstave Expo, ktorá tento rok bude v Miláne.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Svet

Teraz najčítanejšie