Denník N

To sa má vysťahovať za 24 hodín? Ministri majú pre Fica v byte Bašternáka pochopenie (anketa)

Sťahovacia dodávka KDH pred Bonaparte. Foto – Facebook 3D team KDH
Sťahovacia dodávka KDH pred Bonaparte. Foto – Facebook 3D team KDH

Ministri nevidia problém v tom, že Robert Fico ešte stále býva v byte Ladislava Bašternáka, ktorý je obvinený z daňových trestných činov.

Gabriela Matečná,
ministerka pôdohospodárstva, nominantka SNS gabriela-matecna 

Musím sa priznať, že aspoň tri dni som nepozerala televíziu, ale ak pána Bašternáka obvinili, asi na to nejaký dôvod bol. Neviem reagovať na to, či je v poriadku, že premiér stále býva v Bašternákovom byte.

 

Peter Žiga,
minister hospodárstva, SmerPeter Žiga

Je to na premiérovi, aby vysvetlil, ako bude postupovať ďalej. Tieto otázky smerujte naňho. Povedal, aký má postup, a v tomto prípade to je úplne na ňom a myslím si, že sa zachová správne. To, že je Bašternák obvinený, je informácia zo včera – čo čakáte, že sa za 24 hodín vysťahuje?

 

Peter Plavčan,
minister školstva, nominant SNSplavcan

Mám vlastné bývanie, ktoré si zabezpečujem, odkedy som sa oženil. Dostal som mladomanželskú pôžičku a kúpil som si vlastné bývanie. Predtým som býval u rodičov. To je téma, ktorá je mimo môjho konania. To, či pán premiér býva u človeka obvineného z daňových podvodov, je otázka pre pána premiéra. Včera sa k tomu vyjadril, že si hľadá zodpovedajúce bývanie. Neviem posúdiť, či je pol roka dlho, je to ústavný činiteľ, predpokladám, že s náročnosťou jeho práce a s podmienkami bezpečnosti to nie je také jednoduché.

 

Árpád Érsek,
minister dopravy, Most-Hídarpad-ersek

Bašternáka teraz obvinili, premiér si ten byt asi prenajal už dávno. Neviem kedy. Premiér dal verejný prísľub, že sa odtiaľ presťahuje, a nemám dôvod neveriť, že odtiaľ odíde. Neviem, či chce bývať v byte či dome. Nie je jednoduché nájsť si adekvátne bývanie, niekedy to trvá dlhší čas.

 

Tomáš Drucker,
minister zdravotníctva, nominant SmeruTomáš Drucker

To je otázka na pána premiéra, k tomu sa nemám čo vyjadrovať. Aj pán predseda vlády sa určite bude snažiť ukončiť tento nájomný vzťah.

 

Peter Pellegrini,
podpredseda vlády pre investície a informatizáciu, SmerPeter Pellegrini

Je v poriadku, že bolo voči pánu Bašternákovi vznesené obvinenie, avizoval som už dávno, že si želám, aby orgány činné v trestnom konaní konali. Konajú a vznesenie obvinenia je toho dôkazom. Pán premiér sa včera vyjadril, ako ide naložiť so svojou bytovou otázkou, a mieni ju riešiť.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie