Denník N

Anna Remiášová píše poslancom: Ďakujem za zrušenie samoamnestie

Foto – TASR
Foto – TASR

Matka zavraždeného Róberta Remiáša dúfa, že zrušenie amnestií prispeje k odklonu od dedičstva mafiánskych 90. rokov. Svoj list cez klub OĽaNO poslala všetkým poslancom parlamentu v deň, keď sa hlasovalo o konci Mečiarových výnosov, ktoré mali zabezpečiť amnestie páchateľom únosu. Tu je jeho celé znenie.

Vážení členovia poslaneckého zboru Národnej rady SR!

Ďakujem Vám!

Vám všetkým, ktorí ste roky presviedčali a bojovali za zrušenie amnestií…

Ďakujem aj tým z Vás, čo sa len nedávno rozhodli zmeniť odmietavý postoj a budú hlasovať za zrušenie Mečiarových amnestií.

Spoločnosť sa definitívne zjednotí v odsúdení zločinov s politickým pozadím, prikrytých amorálnou samoamnestiou. Éra Vladimíra Mečiara, a osobitne jeho vláda v rokoch 1994/98, priniesla so sebou zneužívanie moci, ktoré musí navždy ostať mementom.

Odteraz verím, veríme, že tí, čo by chceli raz zneužiť inštitút amnestie podobne, ako to urobil Vladimír Mečiar, musia na Slovensku svoje zámery opustiť.

Odteraz môžeme mať nádej, že sme urobili jeden krok smerom od zlého dedičstva mafiánskych 90. rokov, a že sa politika na Slovensku odkláňa od kriminálnych praktík.

Sledujme teraz konanie súdov a konajme aj ďalej tak, aby sa odstránila korupcia, zneužívanie moci a stranícky klientelizmus, ktoré sú dedičstvom mečiarizmu.

Každý poslanec, ktorý zahlasoval za zrušenie Mečiarových amnestií, prispel k tomu, že už žiadnej slovenskej matke nezabijú syna len preto, lebo si jeden politik myslí, že je všemocným Bohom. Ďakujem Vám menom všetkých obyčajných matiek a otcov, ktorí chcú od vás iba jedno – aby ste robili slušnú a rozumnú politiku, ktorá nebude zabíjať, ani vyháňať naše deti do sveta, ale na ktorú budeme môcť byť na Slovensku, tak ako dnes, pyšní.

Anna Remiášová

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Mečiarove amnestie

Slovensko

Teraz najčítanejšie