Denník N

Weiss junior ešte nemá nevinu istú, do prípadu zasiahol Čižnár

Foto: TASR/N – Tomáš Benedikovič
Foto: TASR/N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované 16:20. Okresná prokuratúra Bratislava I v stredu uviedla, že „skutok sa nestal“. Weiss ml. vraj v októbri 2016 šoféroval auto s desiatimi pasažiermi, následne sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj krvným testom.

Vladimír Weiss mladší ešte nemá definitívne isté, že podozrením, že opitý šoféroval auto, sa už nebudú polícia, prokuratúra a súdy zaoberať.

Ešte v stredu Okresná prokurátora Bratislava I informovala, že „sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie“.

Správa rozhorčila generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. „Ešte v stredu vydal pokyn na preskúmanie trestnej veci,“ povedala hovorkyňa Andrea Predajňová.

Generálna prokuratúra preskúma zákonnosť právoplatného uznesenia Okresnej prokuratúry Bratisalava I, ktorá zastavila trestné stíhanie. Vyžiadala si príslušný vyšetrovací spis.

Stanovisko vo veci predloží generálnej prokuratúre aj Krajská prokuratúra Bratislava. Prokuratúra nezverejnila meno prokurátora, ktorý vec zastavil.

Pre 27-ročného futbalového reprezentanta to znamená, že jeho prípad nie je definitívne uzavretý a stále môže skončiť pred súdom.

Vyplýva z toho, že neplatí ani výrok jeho obhajcu Juraja Kuráňa, ktorý v stredu povedal: „Naplnila sa spravodlivosť. Meno môjho klienta je očistené.“

„K mediálnej prezentácii rozhodnutia generálneho prokurátora o tom, že bude preverovať spis môjho klienta, môžem povedať len toľko, že do našej kancelárie nebolo do dnešného doručené uznesenie Okresnej prokuratúry Bratislava I. Obsah uznesenia Okresnej prokuratúry mi nie je známy,“ povedal Kuráň pre TASR vo štvrtok.

Desať ľudí v aute

Weiss junior pôsobí v katarskom klube Al-Gharafa SC. Skoro ráno deň pred reprezentačným zrazom 2. októbra polícia zastavila jeho auto na bratislavskom Rázusovom nábreží. V aute sa v tom čase vraj nachádzalo desať ľudí.

Podľa výpovede policajta, ktorý auto zastavil, šoféroval práve Weiss. Ten odmietol dychovú skúšku aj krvné testy. Zákon hovorí, že na takého vodiča sa hľadí, ako keby mal v krvi jedno promile alkoholu.

Weissov právny zástupca však tvrdí, že jeho klient nešoféroval auto, čo vraj potvrdili aj traja svedkovia. To, že šoféroval Weiss, tvrdil jeden policajt.

Polícia futbalistu následne zadržala, z cely predbežného zadržania sa dostal až po tridsiatich hodinách a zmeškal reprezentačný zraz v Senci.

Tréner Ján Kozák sa rozhodol, že Weissa ml. pre pokoj v tíme dodatočne vyradí z nominácie na októbrové zápasy v Slovinsku a doma proti Škótsku.

Weiss sa do reprezentácie vrátil v novembrových zápasoch proti Škótsku a Litve, hral aj v marci na Malte.

Ďurica si z Weissa robil žarty

Vladimír Weiss ml. posledné roky patrí medzi kľúčových hráčov slovenskej futbalovej reprezentácie. Za kalendárny rok 2016 sa v ankete Futbalista roka umiestnil na siedmom mieste.

Keď sa moderátor počas galavečera opýtal Jána Ďuricu, kto najlepšie drží tímového ducha, obranca odpovedal: „Si to ty, Vlado, lebo si myslím, že keby sa nám pokazil autobus, tak by si nás všetkých zobral svojím autom.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vladimír Weiss

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie