Denník N

Ibrahimovič nadával na rozhodcu, Francúzsko poslal do čerta

Zlatan Ibrahimović (AP Photo/Matt Dunham)
Zlatan Ibrahimović (AP Photo/Matt Dunham)

Futbalista parížskeho PSG dvakrát skóroval v zápase proti Bordeaux, no jeho góly na výhru nestačili.

Švédskemu futbalovému útočníkovi Zlatanovi Ibrahimovičovi hrozí dištanc od disciplinárnej komisie francúzskej Ligue 1. Kanonier Paríža St. Germain neuniesol prehru úradujúceho majstra 2:3 na ihrisku Girondins Bordeaux, na mušku si zobral hlavného rozhodcu i Francúzsko.

Nahnevaný Švéd povedal, že za 15 rokov pôsobenia vo futbale nevidel takého rozhodcu ako Lionel Jaffredo. V mixzóne si potom uľavil slovami „Do čerta s Francúzskom“, čo nahnevalo ministra športu Patricka Kannera, ktorý požiadal Ibrahimoviča o ospravedlnenie.

„Chcel by som všetkých ubezpečiť, že moja poznámka nebola namierená na Francúzsko ako krajinu ani na Francúzov. Narážal som iba na futbal, netreba za tým hľadať nič iné. Prehrali sme zápas, treba to akceptovať, ale nemôžem sa zmieriť s výkonom rozhodcu, ktorý nepískal v súlade s pravidlami. Chcem sa ospravedlniť, ak ľudia majú pocit, že som ich urazil,“ povedal Ibrahimovič, ktorý strelil proti Bordeaux dva góly, ani tie však nezabránili tretej prehre Parížanov v sezóne.

Minister športu neskôr na Twitteri ocenil, že Ibrahimovič objasnil svoj výrok. „Je to vítané ospravedlnenie veľkého šampióna.“

Vyjadrenie Ibrahimoviča po prehratom zápase proti Bordeaux:

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie