Denník N

Hrala sa na niekoľko žien, a keď to pochopila, vznikla pesnička s týmto klipom

Foto – Boris Gomolčák
Foto – Boris Gomolčák

Pozrite si v premiére videoklip speváčky Barbory Bloomovej z jej albumu, ktorý bol nominovaný na Debut roka.

Tých postáv je niekoľko, ale vo všetkých je ona. Sú časťou jej života, jej minulosti. Aj o tom je táto pesnička a najmä o tom je prvé video z albumu, s ktorým bola nominovaná na cenu Radio Head Awards 2016 za debut roka. Takto vyzerá klip Každý sme iný, ktorý práve zverejnila Barbora Bloom:

„Každým jedným preoblečením, reprezentujúcim istú fázu života, som sa hrala na niekoho, kým som tak celkom nebola. Bol to obranný štít, za ktorým mi nikto neublížil,“ vysvetľuje speváčka Barbora Bloom Drahovská. Ako tínedžerka žúrovala na bratislavských diskotékach, hrávala aj v rockovej kapele Sunrise, pracovala ako sekretárka v zahraničnej korporácii aj ako PR pre veľký letný hudobný festival. Text hovorí o vzťahu dvoch ľudí, ale najmä o hľadaní vzťahu k sebe samej, o hľadaní sa a pochopení. Osobná rovina je dôvodom, prečo v ňom vystupujú aj jej blízki ľudia.

Tvrdí, že pri každej hotovej pesničke má jasnú predstavu o jej vizuálnej podobe. „Predstavy sú uletené, veľké a asi by som sa v mnohých prípadoch nedoplatila. Tak to bolo aj v tomto prípade, a preto sme moju víziu s režisérom Borisom Gomolčákom a producentom Slavomírom Kralovičom trošku upravili.“

Skladba Každý sme iný je postavená na výraznom vokále aj klavírnych akordoch, ktoré dopĺňa elektronika a violončelo. Je to prvý videoklip z albumu 15/7, ktorý bol vo februári medzi finalistami hudobných cien Radio_Head Awards v kategórii Debut roka. Vo štvrtok 20. apríla ho speváčka predstaví naživo v bratislavskom Nu Spirit Clube. Jej kapelu v obsadení Lukáš Kyška (gitary), Jozef Graus (basa),„Džana“ Fujaková (klávesy) a Michal Bartánus (bicie) doplní violončelistka Katarína Kozelková, hosťom večera bude skupina Hviezda.

 

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie