Denník N

Ftákoviny

Otvárať listy je nevkusné ako čítať manželkine esemesky, ale oproti obnovenej hrozbe osýpok to je ftákovina.

Poslancom otvárajú listy? Hm. Pokúšam sa morálne rozhorčiť, ale nedarí sa mi. V dnešnej dobe mi to pripadá ako totálna ftákovina, ale samozrejme – je to fuj. Tiež by ma to naštvalo, aj keď je jasné, že list je „oldskúlové“ médium. Nech mi nikto nehovorí, že dnes sa poštou doručujú zásadné dokumenty či utajené fakty. Všetko sa už dávno vytára mailom, oznámi cez mobil, zavesí na sieť, o stratení vojenských dokumentov akousi dámou ani nehovorím.

Samozrejme, otvárať listy je nevkusné ako čítať manželkine esemesky, ale oproti obnovenej hrozbe osýpok to je ftákovina. Myslím, že alternatívne matky, bojovníčky proti lekárskemu tmárstvu (aj ja som ho šesť rokov študoval na Univerzite Komenského, viem, čo hovorím), zažívajú teraz ťažké chvíle, a je mi ich ľúto. Prosím vás, očkujte, to nie je ftákovina.

Zato celkom isto ňou je lepenkové vzdanie sa predsedníctva vo vlastnej neonacistickej strane, lebo ona, Marína, už nechce byť predsedníčkou, ale matkou všetkých Francúzov. Ale to, ako voľby dopadnú, teda ftákovina nebude. A už vôbec ňou nie je telnatý kórejský Kim, vrchol starokomunistickej evolúcie, ktorý by bol so svojím účesom na smiech, nebyť rakiet, ktoré usilovne, a verme, že cvične, strieľa.

Občas si pre relax z tohto divného sveta pozriem pár dielov starého seriálu M.A.S.H. Nielen kvôli skvelým scenárom, úžasným hercom a nesmrteľnému Alanovi Aldovi, ale kvôli pripomienke, že na Zemi je stále nejaký masaker a ten kórejský v päťdesiatych rokov bol krutý aspoň tak, ako je M.A.S.H. vtipný. Pozerám tú milú ftákovinu preto, aby som pochopil, ako normálni ľudia mohli prežiť tú blbú dobu. Keď to dali oni, dáme to aj my, nie?

A už vôbec nechcem pripomínať vojnu šialeného oftalmológa (áno, Assad je vyštudovaný očný doktor), ktorá do Európy posiela utečeneckú vlnu za vlnou, ktorú zatiaľ brzdí sultán Erdogan, ale dokedy, keďže temperatúra v tureckých kúpeľoch povážlivo narastá? A už vôbec sa nespýtam – čo maďarský diktátor? Poľský svätuškár? Český hulvát?

Kiežby nás trápili len otvorené listy, blbá parkovacia politika a zrušené časenky. Ftákoviny všetkých krajín, spojte sa!

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kontrola listov poslancom

Komentáre

Teraz najčítanejšie