Denník N

Keď vládna koalícia prekrýva korupciu drobnými ústupkami pre ľudí

Táto veľká propaganda vládnej trojky slúži len na to, aby odviedla pozornosť od toho, že sú vládou, ktorá odmieta vyvodiť politickú zodpovednosť za kauzy.

Autor je poslancom Národnej rady

Každému občanovi sú známe škandály s vratkami DPH, „samovyšetrovanie“ ministra vnútra, predražené nákupy v zdravotníctve a doprave či kompa cez Dunaj, o škandále s cenami energií ani nehovoriac. Na všetkých kauzách zarábajú sponzori smeru a ľudia blízki vládnej koalícii. Oni bohatnú… a občan tvrdo pracuje a platí vysoké dane a odvody.

Dnes vidíme, že vládna trojka sa predbieha v návrhoch, ako zlepšiť život občanov. Trinásty plat, vyššia nezdaniteľná čiastka mzdy či príplatky za prácu v soboty a nedele, snaha zrovnoprávniť lacnú pracovnú silu zo zahraničia. Táto veľká propaganda vládnej trojky slúži len na to, aby odviedla pozornosť od toho, že sú vládou kontinuity. Vládou, ktorá odmieta vyvodiť politickú zodpovednosť za kauzy. Vládou, ktorej predstavitelia nariadili porušovanie listového tajomstva v parlamente.

Zlé rozhodnutia nepripravovali a neprijali občania, ale vládna koalícia. Zákonník práce do dnešnej podoby dostala vláda pod vedením Roberta Fica. Aj daňovo-odvodové zaťaženie nastavili Ficove vlády.

Vysoké dotácie a výhodné podmienky pre zahraničné firmy na nové pracovné miesta, kde už nepracujú občania Slovenskej republiky, ale cudzinci, rozdávala a rozdáva súčasná vláda a jej ministri. Ficova vláda sa síce tvári, že ochraňuje pôdu pred cudzincami, no najúrodnejšiu pôdu pri Nitre dala Jaguaru. Fico a jeho Smer tu už vládnu desať rokov…

Omrvinkou napraviť „skutok, ktorý sa stal“, sa nedá, to si vyžaduje skutočné reformy. Reformy a nie kozmetické úpravy. Reformy na prokuratúre, v polícii, vo verejnej správe a komplexné reformy v daňovo-odvodovom systéme. Ako aj zmenu morálnych hodnôt u tých, čo vládnu. Slušnosť či charakter nemôžu byť iba volebnými heslami, ale skutočnými hodnotami.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie