Denník N

Zuzana Ťapáková sa rozhodla, bude kandidovať na šéfku RTVS

Zuzana Ťapáková. Foto N – Vladimír Šimíček
Zuzana Ťapáková. Foto N – Vladimír Šimíček

O post šéfa RTVS už oficiálne prejavili záujem Václav Mika, Jaroslav Rezník či Fedor Flašík. Prihlášky sa uzatvárajú v stredu 10. mája.

Zuzana Ťapáková sa bude uchádzať o post riaditeľky RTVS, definitívne to potvrdila Denníku N. „Áno. Investovala som už do toho veľa úsilia a energie a myslím si, že človek má ísť za svojím cieľom,“ odpísala.

„Bolo by to zavŕšenie mojej profesionálnej kariéry a určite by som rada prispela k budovaniu verejnoprávnej televízie ako významnej kultúrno-spoločenskej inštitúcie s ambíciou budovania rešpektu a vážnosti u diváka.“

Ťapáková už v marci vo veľkom rozhovore pre Denník N povedala, že ju neodradili ani články o zákazkách k slovenskému predsedníctvu v Rade EÚ.

„Aj keď snaha znemožniť ma cez údajnú kauzu bola a je ozaj impozantná. Verím tomu, že tento mediálny hon na čarodejnice nijako neovplyvní vnímanie mojej prípadnej kandidatúry.“

Povedala aj, že i keď sa RTVS za Miku pohla dopredu, stále je to málo. „Áno, urobil sa krok dopredu. Na druhej strane si nemyslím, že by RTVS mala súperiť s komerčnými televíziami,“ reagovala.

„Viem, že to znie budovateľsky, hovoriť o historickom, národnom a kultúrnom povedomí, ale verejnoprávna televízia to má mať v náplni. Verejnoprávna televízia je pre mňa stále málo verejnoprávna.“

Svoju kandidatúru potvrdila aj v rozhovore pre Nový Čas. Hovorí v ňom, že poslancov so svojou kandidatúrou neobchádza a že sa necíti byť kandidátkou Smeru napriek tomu, že pracovala pre ministerstvo zahraničia, ktoré riadi nominant Smeru Miroslav Lajčák.

Za hlavné piliere svojho projektu v rozhovore označila návrat k verejnoprávnosti, budovanie kultúrnej ustanovizne, optimalizovanie financovania, ale aj podporu rozhlasu a jeho väčší rozvoj.

Okrem toho sa podľa Nového Času chce viac sústrediť na programy pre deti, starších ľudí a národnostné menšiny. Zvyšovanie koncesionárskych poplatkov momentálne nepovažuje za potrebné, v prípade zavedenia tretieho kanála by to zvážila.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie