Denník N

Poloblázon, využil matku, vymýšľal si choroby. Čo všetko povedali vládni politici o Matovičovi

Azda žiadny politik si doteraz nevypočul od vysokých predstaviteľov štátu toľko urážok na svoju osobu ako líder Obyčajných ľudí.

Na prvý pohľad to vyzerá, že líder Obyčajných ľudí (OĽaNO) Igor Matovič si vo veci slovných inzultácií nemá s vládnou koalíciou čo vyčítať. Predsedu Národnej rady a SNS Andreja Danka označuje za „psychopata a zbabelého skunka“, Bélu Bugára za predajného politika, ktorý „nadáva ako kočiš“, a Ficov Smer za „skorumpovanú bandu“.

Koaliční politici mu to vracajú v podobnom štýle. Je tu však jeden dôležitý rozdiel. Spočíva v tom, že zatiaľ čo Matovič má status opozičného poslanca, jeho oponenti sú reprezentantmi štátu – kontrolujú políciu, finančnú správu aj tajné služby. Vystupujú ako oficiálne inštitúcie, napríklad úrad vlády.

Vládna moc má prístup aj k Matovičovej zdravotnej dokumentácii či jeho daňovým priznaniam – to všetko sú témy, ktoré vládni politici v súvislosti s týmto kontroverzným politikom často aj expresívne komentujú. Zrejme žiadny slovenský politik si od čias mečiarizmu nevypočul od najvyššie postavených ľudí v štáte to, čo Igor Matovič. Spravili sme výber výrokov na jeho adresu od začiatku tohto roku.

Čo povedali o Igorovi Matovičovi:

„Dnes ho môžem verejne vyzvať, nech tento pán poslanec z Trnavy povie, akou diagnózou trpí, že mal modrú knižku.“

Predseda Národnej rady Andrej Danko na tlačovej konferencii 19. januára, keď reagoval na Matovičovu výzvu, aby vrátil kapitánsku hodnosť.


Prosím vás, nepočúvajte toho poloblázna Matoviča a ďalších ľudí. Počkajte si na nové zálohové platby.“

Premiér Robert Fico 6. februára reaguje na lídra OĽaNO, ktorý hovoril o chaose pri zálohových platbách za energie.


Viete si predstaviť, že by tu bola vláda, kde by sedel pán Galko, ktorý odpočúval novinárov, spolu s pánom Kollárom, ktorého spisy usvedčujú z pochybnej minulosti? A že by spolu s nimi bol pán Matovič, ktorý to fakt nemá v hlave v poriadku?

Premiér Robert Fico 20. februára v rozhovore pre denník Plus jeden deň.


„Keď ma niekto oslovuje pán kapitán a má podvodom modrú knižku od toho istého lekára ako pán (poslanec) Viskupič, tak mi je na usmiatie. Ja som nebol podvodníček a nevymýšľal som si choroby. Je mi vás oboch ľúto, že máte také diagnózy, že ste dostali modré knižky.“

Andrej Danko počas schôdze parlamentu 29. marca, Matovič mu následne povedal, že je idiot.

Video: Ostrá výmena Danka a Matoviča o Matovičovom zdraví
Zdroj: TASR


„Čo to je, keď vlastnú matku zneužije na daňový podvod? Čo je to za človeka?“

Podpredseda parlamentu a predseda Mosta-Híd Béla Bugár 20. apríla po zverejnení podrobností z vyšetrovania Matovičovho prípadu.


Okradol štát a jeho podnikateľská minulosť ho definitívne dobieha.“

Košický primátor za Smer a predseda parlamentného mandátového a imunitného výboru Richard Raši 20. apríla.


V žiadnej krajine si nemôže politik dovoliť útočiť na orgány činné v trestnom konaní. Také niečo robí iba obyčajný zbabelec z bunkra v Národnej rade. … Rozhodol sa ísť do politiky po tom, čo mu štát prišiel na daňové podvody. Jeho celý život je jedna veľká lož. Ako ten čas bude plynúť, tak sa táto pravda od ľudí dostane von a všetci sa dozvieme, kto je pán Matovič… Pán Matovič je extrémista, ak nebudeme bojovať s tým, že takíto ľudia môžu napádať štát a policajtov, tak budeme ten extrémizmus podporovať.“

Minister vnútra Robert Kaliňák 22. apríla na tlačovej konferencii s policajným prezidentom Tiborom Gašparom k Matovičomu prípadu.


Kedysi existoval trestný čin slovného útoku na verejného činiteľa. Keby sme takýto trestný čin mali dnes, tak by sme museli pána Matoviča stíhať každý druhý týždeň za nový skutok. U neho je to o to zarážajúcejšie, že je poslanec Národnej rady a hovorí jazykom, s ktorým sa nemôžem stotožniť. To sme zašli za nejakú hranicu.“

Policajný prezident Tibor Gašpar 22. apríla reaguje na to, že Matovič slovne napádal vyšetrovateľa Štefana Menčíka, ktorý riešil jeho prípad.


Ak by som to mal zostručniť, jeden líder opozície je večne ‚zhúlený‘, a myslím to vážne, druhý je fašista, tretí je obchodník s drogami a mafián a štvrtý potrebuje odbornú lekársku starostlivosť.“

Premiér Robert Fico pre denník Pravda o Sulíkovi, Kotlebovi, Kollárovi a Matovičovi.


Budem robiť zubami-nechtami všetko pre to, aby títo psychoši neovládli štát. Ak sú títo psychoši schopní revať na tlačových besedách a zakrývať svoje trestné činnosti, budú raz ovládať štát, tak potom uvidíte ten cirkus.“

Andrej Danko 7. mája v diskusnej relácii TA3.


Danko, Fico aj Bugár nemusia hľadať vhodný vlak, ale určite kvalitného psychiatra, minimálne európskej úrovne!

Podpredseda parlamentu Martin Glváč komentoval 8. mája na Facebooku Matovičovo rozhodnutie, že sa nebude viac zúčastňovať na rokovaní parlamentu.


Nie sme kompetentní sa k tejto téme vyjadriť, keďže sme úrad vlády a nie klinika mentálneho zdravia. Je neuveriteľné, že v deň, keď si pripomíname víťazstvo nad fašizmom, keď spomíname na našich otcov, ktorí zahynuli v boji proti fašizmu, tento človek otravuje spoločnosť svojou diagnózou.“

Úrad vlády Slovenskej republiky 8. mája v reakcii na Matovičovu tlačovú konferenciu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie