Denník N

Denník N vo februári: viac ako 9000 predplatiteľov, pol milióna návštevníkov

Ku koncu februára sme evidovali 9239 predplatných, z toho 2550 predplatných tlačeného N.

Vážení podporovatelia Denníka N, február bol prvým celým mesiacom, počas ktorého bol monitorovaný náš web, naplno bežalo digitálne predplatné a vychádzali aj tlačené noviny. Radi by sme sa preto s vami podelili o to, ako to zatiaľ ide. Tu je niekoľko základných údajov a čo pre nás znamenajú:

  • Ku koncu februára sme evidovali 9239 predplatných, z toho 2550 predplatných tlačeného N. Na predplatnom sme zatiaľ vyzbierali vyše 380-tisíc eur. Príjmy z predplatného považujeme z dlhodobého hľadiska za kľúčové pre náš úspech, zatiaľ sa táto vízia napĺňa.
  • Návštevnosť dennikn.sk podľa AIMmonitoru prekročila pol milióna unikátnych návštevníkov mesačne (503 056).
  • Podľa nezávislého februárového prieskumu Mediaresearch & Gemius medzi návštevníkmi nášho webu mierne prevažujú muži (56 %) a čitatelia vo veku 20 – 40 rokov, naši čitatelia sú vzdelaní (29 % má dokončené vysokoškolské vzdelanie oproti 17 % priemeru na ostatných slovenských weboch) a nadpriemerne zarábajú (čistý príjem domácnosti nad 1650 eur má 14 % čitateľov, na ostatných weboch v priemere len 7 % čitateľov).
  • Priemerný stánkový predaj tlačeného denníka za február dosiahol 3350 kusov, celkový priemerný denný predaj denníka vrátane predplatného bol teda 5900 kusov. Naplnil sa tak náš cieľ, aby predaj tlače po odrátaní tlačiarenských a distribučných nákladov bol ziskový. Vytvára to predpoklad na to, aby bol aj tlačený denník dlhodobo udržateľný.
  • Spustili sme prvú aplikáciu pre tablety na platformách iOS a Android, ktorá umožňuje čítať texty z tlačeného vydania už večer pred ich publikovaním v novinách. Za prvý mesiac si aplikáciu stiahlo viac než 10-tisíc ľudí.
  • V polovici marca sme spustili aj úplne novú verziu nášho webu, ktorá sa vizuálne odlišuje viacerými detailami, ale kompletne nové jadro zabezpečuje oveľa rýchlejšie zobrazovanie článkov aj lepšie prispôsobenie stránky pri zobrazení v mobiloch.

Čo nás čaká ďalej?

  • Pripravujeme dve aplikácie pre mobily: najbližšiu už o niekoľko týždňov, do mobilov prinesie naše najrýchlejšie aktuálne spravodajstvo pod názvom Minúta po minúte.
  • Od marca dodávame noviny v náklade 1500 kusov do vlakov aj autobusov siete RegioJet. V prípade záujmu cestujúcich plánujeme v tejto spolupráci dlhodobo pokračovať.
  • Komunikujeme s Kanceláriou pre overovanie nákladov tlače ABC SR o plánovanej zmene metodiky, najmä pokiaľ ide o zarátavanie digitálneho predplatného, ktoré v našom prípade hrá významnú úlohu. Naším cieľom je maximálna transparentnosť voči čitateľom, a aj preto budeme pravidelne zverejňovať informácie o počte našich predplatiteľov a našich hospodárskych výsledkoch a veríme, že k tomu budeme inšpirovať aj ďalších vydavateľov.

Doterajšie výsledky ukazujú, že na Slovensku je dostatočný počet ľudí, ktorí majú záujem o kvalitnú nezávislú žurnalistiku a sú ochotní za ňu aj platiť.

Dovoľte, aby sme vám poďakovali aj za vašu podporu. Je ešte mnoho vecí, na ktorých budeme musieť popracovať, no budeme sa snažiť, aby sme vás nesklamali a ostali ste nám verní.

Všetko dobré!

Lukáš Fila, šéf vydavateľstva N Press

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Hospodárenie Denníka N

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie