Denník N

HB Reavis spustil výstavbu bratislavskej stanice Nivy, začína 125-metrovým vežiakom

Autobusová stanica Mlynské nivy. Vizualizácia – HB Reavis
Autobusová stanica Mlynské nivy. Vizualizácia – HB Reavis

Developer spúšťa práce na vežiaku na Mlynských nivách, práce na stanici začne až v lete.

HB Reavis spustil výstavbu stanice Nivy v Bratislave, prvé práce sa začnú na 125-metrovom vežiaku Nivy Tower. Administratívna budova na rohu Svätoplukovej a Mlynských nív má byť hotová na prelome rokov 2019 a 2020.

V lete začne developer práce aj na novej autobusovej stanici. Terminály budú spojené s obrovským nákupným centrom v budove s dvomi podzemnými a tromi nadzemnými podlažiami.

Náhradná stanica bude na Bottovej ulici v Centre Bottova. Výstavba spustí výrazné dopravné obmedzenia, ktoré sa dotknú širokého okolia. Na ulici Mlynské nivy pri dnešnej stanici vykopú podzemný kruhový objazd.

Ulicu úplne uzavrú až na 14 mesiacov. HB Reavis tvrdí, že je to praktickejšie ako čiastočné obmedzovanie počas trojročnej výstavby.

Autá, ktoré po ulici doteraz jazdili, môžu využiť ako obchádzku menšie bočné uličky alebo paralelnú Landererovu či Záhradnícku ulicu.

HB Reavis by chcel k projektu stanice vybudovať tiež lanovku, ktorá by viedla z Petržalky od Ekonomickej univerzity.

Developer predstavil projekt ako súčasť žiadosti o udelenie štatútu významnej investície. Vláda o ňom zatiaľ nerozhodla. Jasný súhlas s lanovkou zatiaľ nedal ani magistrát Bratislavy.

Vizualizácia – HB Reavis

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie